در آستانه‌ی فرارسیدن عید قربان، شماری از پایتخت‌نشینان، می‌‌گویند که به دلیل مشکلات اقتصادی، توان آمادگی‌گرفتن برای عید به ویژه خرید میوه‌ی خشک را از دست داده اند.

احمدشعیب، باشنده‌ی «چهارقلعه‌ی وزیرآباد» شهر کابل که در گوشه‌ای از شهر دست‌فروشی می‌کند، می‌گوید که به دلیل تنگ‌دستی نتوانسته برای تجلیل از عید، آمادگی بگیرد.

او می‌افزاید: «من خودم نه لباس تهیه کرده‌ام و نه میوه خریده‌ام؛ چون پول ندارم که آمادگی بگیرم. اگر توانش را می‌داشتم، بدون شک که مثل گذشته به روزهای عید آمادگی می‌گرفتیم؛ ولی اکنون شرایط تغییر کرده است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

صبور، باشنده‌ی «قلعه‌ی فتح‌الله» شهر کابل، نیز می‌گوید که وضعیت اقتصادی‌اش نسبت به عید گذشته بدتر شده و نتوانسته است که برای عید پیش رو، میوه‌ی خشک بخرد.

او می‌‌افزاید: «آمادگی هیچ نداریم؛ چون تمام پسرهایم بی‌کار شدند؛ کار خودم هم نمی‌شود. وقتی کار باشد، آدم هم عید را می‌فهمد، هم آمادگی می‌گیرد. اگر توان اقتصادی می‌داشتیم، معلوم‌دار بود آمادگی می‌گرفتیم؛ چون آدم از خود قوم و خویش دارد.»

افزون بر این، بلند‌بودن بهای میوه‌ی خشک نیز سبب شده است که بیش‌تر باشندگان کابل نتوانند برای عید قربان آمادگی بگیرند.

رابعه، باشنده‌ی کارته‌‌نو شهر کابل که برای خرید میوه‌ی خشک به یکی از میوه‌فروشی‌ها آمده است، می‌گوید که به دلیل بلند‌بودن بهای میوه‌ی خشک، کم‌تر خریداری می‌کند.

او می‌افزاید: «دیروز آمدم و قیمت کردم؛ اما نتوانستم بخرم. امروز آمدم تا یک چیز ارزان را به دست بیاورم؛ در حالی که عید گذشته، من از هر میوه‌ی خشک چند کیلوگرام می‌خریدم؛ اما در این عید، فکر می‌کنم که از یک کیلوگرام بیش‌تر نتوانم بخرم به خاطر بلندبودن قیمت آن.»

زرمینه، دیگر باشنده‌ی کابل، نیز می‌گوید که برای خوشی کودکانش و تجلیل از عید، به قدری که بتواند روزهای عید را بگذراند، میوه‌ی خشک خریداری کرده است.

در همین حال، شماری از فروشندگان میوه‌ی خشک، با گلایه از کم‌رنگ‌شدن بازار فروش، می‌گویند که میزان مشتری‌های‌ شان نسبت به عید گذشته، کاهش یافته است.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

نصیراحمد، فروشنده‌ی میوه‌ی خشک در «قلعه‌ی موسا»ی شهر کابل، می‌گوید که میزان فروش میوه‌ی خشک نسبت به عید گذشته، بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است.

او می‌افزاید که پیش از این، مردم میوه‌ی خشک درجه اول را می‌خریدند؛ اما اکنون بیش‌تر شان میوه‌ی خشک درجه دوم را می‌خرند. «استقبال مردم از خریداری میوه‌ی خشک نسبت به گذشته کم‌رنگ شده؛ به خاطری که اقتصاد مردم ضعیف شده است.»

باشندگان کابل در حالی از ناتوانی در فراهم‌کردن هزینه‌های ‌عید گلایه دارند که از نزدیک به دو سال به این سو، بی‌کاری و فقر در کشور افزایش و میزان نیازمندی شهروندان به کمک‌های جهانی افزایش یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: