شماری از پایتخت‌نشینان، از فروش مواد غذایی تاریخ‌گذشته توسط برخی از دکان‌داران در شهر کابل، شکایت می‌کنند. قیوم، باشنده‌ی منطقه‌ی تایمنی شهر کابل، می‌گوید که ۲۰ روز پیش پسرش به دلیل استفاده از نوشیدنی تاریخ‌گذشته بیمار شده است.

او می‌‌افزاید: «جوس را از دکان خریدم، متوجه نبودم تاریخش گذشته بوده است. وقتی پسرم این جوس را خورد، اسهلال شد. نزدیک به پنج هزار افغانی مصرف کردم و سه شب در شفاخانه بستری بود تا دوباره صحت‌یاب شد.»

پلوشه، باشنده‌ی منطقه‌ی پل‌سرخ شهر کابل، می‌گوید که دو هفته پیش کنسرو ماهی خریده و وقتی درب قوطی را در خانه باز کرده با مواد فاسد روبه‌رو شده است. به گفته‌ی او، وقتی تاریخ روی قوطی را نگاه کرده دریافته که تاریخ آن گذشته است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

باشندگان کابل، از شهرداری این شهر می‌خواهند که جلو فروش مواد غذایی و دیگر مواد تاریخ‌گذشته را بگیرد. حسیب‌الله، باشنده‌ی دارالامان شهر کابل، می‌گوید که مواد غذایی تاریخ‌گذشته در بسیاری از دکان‌ها و حتا سوپرمارکت‌های شهر فروخته می‌شود.

او می‌‌افزاید: «یک هفته‌ پیش شیر یک کیلویی از سوپرمارکت گرفتم. در دکان ندیدم، وقتی خانه آوردم، دیدم سه ماه از تاریخش گذشته، دوباره بردم. باید اقدام شود در برابر فروش مواد تاریخ‌گذشته تا به فروش نرسد.»

با این حال، شماری از دکان‌داران، فروش مواد تاریخ‌گذشته به شهروندان را بی‌انصافی می‌دانند.

سمیر، دکان‌دار در شهرنو کابل، می‌گوید: «مالی که تاریخش می‌گذرد، ما نمی‌فروشیم. وقتی مال تاریخش می‌گذرد، ما به شرکت می‌بریم تبدیل می‌کنیم یا در زباله می‌اندازیم. بعضی‌ها انصاف دارند این کار را نمی‌کنند.»

استقبال، دیگر دکان‌دار در شهرنو کابل، نیز می‌گوید: «این مشکل برخی از دکان‌داران است که وقتی این مواد شان به فروش نرسد، ضرر می‌کنند. به همین خاطر می‌فروشند که هم به صحت مردم ضرر دارد و هم یک کار خوب نیست.»

با این حال، مسئولان در شهرداری کابل، می‌‌گویند که در سه ماه گذشته بیش از سه هزار کیلوگرام مواد تاریخ‌گذشته را از بخش‌های مختلف شهر کابل جمع‌آوری کرده اند و این روند هنوز هم ادامه دارد.

نعمت‌الله بارکزی، سخن‌گوی شهرداری کابل، به سلام‌وطندار می‌گوید:‌ «کسانی که مواد تاریخ‌گذشته را به فروش برسانند، در قدم اول برای شان هشدار داده می‌شود و در قدم‌های بعدی اگر تکرار کنند، دکان‌‌های شان مُهرولاک می‌شود و بعد به نهادهای عدلی و قضایی معرفی می‌شوند.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

از سوی دیگر، پزشکان نیز می‌گویند که استفاده از مواد‌ تاریخ‌گذشته به سیستم‌های گوارشی و ایمنی بدن آسیب‌ می‌رساند و سبب ابتلای فرد به بیماری‌های سرطانی و دیگر بیماری‌ها می‌شود.

فرید رفیعی، پزشک در شهر کابل، می‌گوید: «وقتی زمان مواد می‌گذرد، مواد تغییر ماهیت می‌دهد و ترکیبات کیمیاوی آن برهم می‌خورد. موادی که دیر می‌ماند، میکروب‌ها در آن رشد می‌کند، وقتی وارد بدن می‌شود، ابتدا معده و بعد به دیگر سیستم‌های بدن مثل تنفسی، عصبی، قلبی و خون، آسیب می‌رساند.»

افزون بر این، شهروندان از دکان‌داران نیز می‌خواهند که به صحت شهروندان توجه کنند و مواد غذایی تاریخ‌گذشته را به مردم نفروشند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: