غذاهای خیابانی، به دلیل زود آماده‌شدن و بهای پایین، یکی از پرطرف‌دارترین غذاها در جهان است و این گونه غذاها در بیش‌تر کشورها از جمله افغانستان، رایج است.

غذاهای خیابانی در افغانستان، بدون رعایت مسائل بهداشتی به مشتریان عرضه می‌شود و این مسئله سبب‌ شکایت شهروندان شده است.

شماری از پایتخت‌نشینان، با گلایه می‌گویند که فروشندگان غذاهای خیابانی، مسائل بهداشتی را رعایت نمی‌کنند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

آن‌ها می‌افزایند که غذاها و نوشیدنی‌های خیابانی در کشور، بیش‌تر در کنار جویچه‌های پر از زباله و گنداب فروخته می‌شود.

کارته‌نو شهر کابل، یکی از منطقه‌هایی است که غذاهای خیابانی‌ در کنار جویچه‌های پر از زباله و ظرف‌های بدون روپوش به مشتریان عرضه می‌شود و این مسئله نگرانی شهروندان را به دنبال داشته است.

گلاب‌جان، باشنده‌ی شهر کابل، می‌گوید که کراچی‌های عرضه‌کننده‌ی غذاها و نوشیدنی‌های خیابانی، در محیط سرباز و پر از گردوخاک و بدون رعایت مسائل بهداشتی، فعالیت می‌کنند.

او می‌افزاید: «از نظر صحی، این غذاها صحی نیستند. از یک‌ طرف دود است، از سویی هم هوا خیلی آلوده است. از وزارت صحت عامه می‌خواهیم که به این غذاها توجه خاص داشته باشد.»

حمید، دیگر باشنده‌ی شهر کابل، نیز می‌گوید که عرضه‌کنندگان غذاهای خیابانی، مسائل بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و در پختن غذاها از روغن تاریخ‌گذشته استفاده می‌کنند.

این باشندگان کابل، از مسئولان حکومت امارت اسلامی می‌خواهند که نظارت‌ها بر این فروشندگان را بیش‌تر کنند.

از سوی دیگر، فروشندگان غذاهای خیابانی، می‌گویند که این غذاها طرف‌داران بسیاری دارد و صدها تن روزانه از این غذاها استفاده می‌کنند.

رفیع‌الله که فروشنده‌ی فلافل است، می‌گوید که روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن برای خرید این غذا به او مراجعه می‌کنند. به گفته‌ی او، فروشندگان غذاهای خیابانی تلاش می‌کنند مسائل بهداشتی را رعایت کنند.

فردین، دیگر فروشنده‌ی غذاهای خیابانی در شهر کابل، می‌گوید با این که بهای مواد خام افزایش یافته است؛ اما او روزانه ۲۰۰ تن مشتری دارد. او می‌‌افزاید که به منظور رعایت مسائل بهداشتی، مواد غذایی را داخل الماری‌های شیشه‌ای می‌گذارد.

در همین حال، پزشکان هشدار می‌دهند و می‌گویند که یکی از راه‌های انتقال میکروب‌ها به افراد، استفاده از غذاهای غیرصحی خیابانی است.

سیدفرید، متخصص داخله در شفاخانه‌ی وزیر محمداکبرخان، به سلام‌وطندار می‌گوید: «بسیاری مریضی‌های انتانی از همین غذاهای خیابانی انتقال می‌کند. مثلا اچ‌پایلری، محرقه و ویروس‌ها و پارازیت‌ها که از طریق گیلاس و ظرف‌هایی که شسته نمی‌شود و چندین بار استفاده می‌شود، انتقال می‌کند.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

از سوی دیگر، مسئولان در شهرداری کابل، می‌گویند که برای نظارت بیش‌تر بر غذاهای خیابانی، به زودی کارشیوه‌ی جدیدی عملی خواهد شد.

نعمت‌الله بارکزی، سخن‌گوی شهرداری کابل، می‌گوید: «در این راستا طرزالعمل/کارشیوه را تهیه کرده‌ایم و بعد از پاس‌شدن طرزالعمل، ما طبق لایحه، از این فروشندگان جواز می‌خواهیم. به دلیل این که بررسی ما قانون‌مند شود، ما برایش طرزالعمل جور کردیم.»

گفتنی است که به دلیل پایین‌بودن بهای این گونه غذاها، خریداران آن‌ها بیش‌تر کارگران، دست‌فروشان و افرادی با درآمد پایین اند.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: