عالمان دین پنج کشور اسلامی که به افغانستان آمده اند، میگویند که امارت اسلامی به آنان از آغاز کار کمیسیونی برای زمینهسازی به آموزش دختران وعده داده است.
این عالمان که از کشورهای یمن، سودان، فلسطین، مصر و لیبیا به افغانستان سفر کرده اند و هماکنون در کابل به سر میبرند، میگویند که به منظور اظهار تبریکی پیروزی امارت اسلامی به مسئولان و مقامهای بلندپایهی حکومت امارت اسلامی، به افغانستان سفر کرده اند.
این عالمان دین که شمار شان به پنج تن میرسد، در حالی که استقبال گرم مقامهای امارت اسلامی را نیز به همراه داشته، با مقامهای بلندپایهی امارت اسلامی از جمله عبدالغنی برادر و عبدالسلام حنفی، معاونان ریاستالوزرای امارت اسلامی و سرپرستان وزارتهای امور داخله، امور خارجه، اطلاعات و فرهنگ، معارف و امور شهدا و معلولین دیدار و گفتوگو کرده اند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
دیدار عالمان دین پنج کشور اسلامی از افغانستان در حالی است که امارت اسلامی تا کنون از سوی هیچ کشوری حتا کشورهای اسلامی به رسمیت شناخته نشده و در کنار این، تصمیمهای امارت اسلامی مبنی بر بازداشتن زنان و دختران از کار و آموزش با واکنشهای تند و گستردهی جهان به ویژه جهان اسلام روبهرو شده است.
در حالی که دختران بالاتر از صنف ششم بیش از یک سال در انتظار بازگشایی مکتبها به روی شان نشستند و هنوز به این انتظار آنان پایان داده نشده است، اما این عالمان دین با اطمینان میگویند که حکومت امارت اسلامی مخالف آموزش دختران نیست. به گفتهی آنان، امارت اسلامی به آنان از آغاز کار کمیسیونی برای زمینهسازی به آموزش دختران وعده داده است.
این عالمان دین، امروز (سهشنبه، ۲۰ جدی) در یک نشست خبری در کابل میگویند که مقامهای امارت اسلامی در دیدار با آنها گفته اند که پس از حل مشکلات فنی و لوژستیکی که سبب بازنشدن مکتبها به روی دختران شده است، اجازهی آموزش به دختران داده خواهد شد.
در بیانیهی هشت مادهای که از سوی این عالمان ارائه شده، تأکید شده است که امارت اسلامی در راستای حل مشکلات فراراه آموزش دختران، کمیسیونی را که متشکل از مسئولان وزارتخانههای مربوطه است، تشکیل داده است.
در مادهی چهارم این بیانیه آمده است: «مسئولان امارت اسلامی بر تعلیم همهی افراد جامعه (مرد و زن) تأکید داشتند، به خاطری که هیچ تصور نمیشود دولتی را که علما رهبری میکنند، در آن تعلیم زنان نباشد. به هر صورت، یک تعداد مشکلات تخنیکی و لوژستیکی وجود دارد که باید برای آن راهحل پیدا شود و آموزش بر اساس هدایات شریعت مطابقت داشته باشد. در این مورد از چندین وزارت یک کمیسیون مشترک را تشکیل داده اند تا بتوانند برای مشکلات راهحل پیدا کند و برای آن زمان مشخص کرده است.»
همین گونه، این عالمان دین در بیانیهای که پخش کرده اند، بر اهمیت تأمین ثبات و امنیت در افغانستان و مبارزه با هراسافگنی به ویژه در برابر گروه داعش، سرمایهگذاری در افغانستان و بهرسمیتشناسی امارت اسلامی از سوی کشورهای اسلامی، تأکید شده است.
به باور این عالمان، در شرایطی که امنیت در افغانستان تأمین شده است و در برابر گروههای هراسافگن به ویژه گروه داعش مبارزه جدی میشود، باید کشورهای اسلامی حکومت کنونی افغانستان را به رسمیت بشناسند و در راستای صلح و ثبات در افغانستان با این حکومت همکاری داشته باشند.
این عالمان در حالی از جهان اسلام خواهان بهرسمیتشناسی امارت اسلامی اند که تا کنون هیچ کشوری حتا کشورهایی که این عالمان دین از آن به افغانستان آمده، آماده نشده اند که حکومت امارت اسلامی را به رسمیت بشناسند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
این هیئت از عالمان دین میگویند که کشورهای اسلامی را دعوت میکنند که حکومت امارت اسلامی را به رسمیت بشناسند. محمد الصغیر، عضو هیئت این عالمان، در پاسخ به پرسش خبرنگار سلاموطندار در بارهی دلیل بهرسمیتشناختهنشدن امارت اسلامی از سوی کشورهای اسلامی، میگوید: «ما کشورهای اسلامی را دعوت میکنیم که امارت اسلامی را به رسمیت بشناسند؛ اما واقعیت این است که متأسفانه جهان اسلام و دیگر کشورهای جهان منتظر اند که یک چراغ سبز در این مورد از سوی امریکا دریافت کنند و این مشکل اساسی است.»
این در حالی است که حکومت امارت اسلامی تا کنون شرطهای جامعهی جهانی را پیرامون رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و تشکیل حکومت همهشمول عملی نکرده و جهان نیز به تعهد و عملکرد امارت اسلامی مبنی بر مبارزه با هراسافگنی در افغانستان قناعت نکرده است.
با این همه، امارت اسلامی در بیشتر از یک سال گذشته نزد جامعهی جهانی به دلیل تصمیمهای خود در بخش منع زنان از حقوق کار و آموزش بیشتر منزوی شده و در این اواخر جهان در تعاملات خود با افغانستان حتا در محدودهی فعالیتهای بشری و ارائهی کمکها نیز کاهش آورده است.