به ادامۀ واکنش‌ها به فرمان امارت اسلامی مبنی بر اجباری‌بودن حجاب زنان، توماس وِست، نمایندۀ ویژۀ ایالات متحدۀ آمریکا برای افغانستان، از این فرمان ابراز نگرانی کرده است. او امروز در توییترش نوشته است که سیاست‌های امارت اسلامی حقوق زنان و دختران را محدود می‌کند.

نمایندۀ ویژۀ آمریکا افزوده که با ادامۀ ممنوعیت دست‌رسی دختران به آموزش متوسطه و کار، محدودیت در آزادی حرکت و هدف قراردادن معترضان، «سیاست‌های امارت اسلامی در قبال زنان توهین به حقوق بشر» است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

وِست تأکید کرده است که سیاست‌های امارت اسلامی در قبال زنان و ادامۀ محدودیت، بر روابط حکومت سرپرست با جامعۀ بین‌المللی تأثیر منفی خواهد گذاشت.

در همین حال، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا، در توییترش نوشته است که  هر زن و مرد افغان حق دارد دربارۀ چه‌گونه‌گی پوشش خود تصمیم بگیرد. او افزوده است که امارت اسلامی باید به چالش‌های آموزشی، صحی، اقتصادی و امنیتی رسیده‌گی کند و به تعهداتش در برابر مردم افغانستان و حقوق بشر احترام بگذارد.

از سوی دیگر، «گروه دادخواهی زنان افغان» با پخش اعلامیه‌یی مخالفت خود را با اجباری‌شدن حجاب زنان اعلام کرده‌ است. در اعلامیه آمده است که زنان افغانستان هم‌واره حجاب مرسوم را رعایت کرده‌اند و با «حجاب پیشنهادی امارت اسلامی که خلاف قرآن و سنت پیامبر» است موافق نیستند.

این گروه از امارت اسلامی خواسته است که به‌جای پوشش زنان به راه‌کارهای کلان و موضوعات اساسی مملکت بپردازد. در اعلامیه هم‌چنان از امارت اسلامی خواسته شده است که حقوق زنان را برای اهداف سیاسی خود استفاده نکند و راه‌های بهتری را برای چانه‌زنی در سطح بین‌المللی انتخاب کند.

نگرانی اتحادیۀ اروپا از تحمیل حجاب به زنان

توماس نیکولسن، نمایندۀ ویژۀ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان، روز گذشته با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ امارت اسلامی، در کابل دیدار و دربارۀ فرمان تازه دربارۀ حجاب زنان گفت‌وگو کرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

نمایندۀ اتحادیۀ اروپا گفته است که در این دیدار دربارۀ بازشدن مکتب‌های متوسطه و لیسۀ دختران، تحمیل‌کردن پوشش بر زنان و پیشنهاد امارت اسلامی مبنی بر این‌که بهترین مکان برای زنان در خانه است، نگرانی خود را ابراز کرده است.

او افزوده که شک و تردید عمیق بسیاری را در اتحادیه اروپا توضیح داده است که آیا تعامل آنان معنی‌دار است یا نه، به‌ویژه در پی عملی‌نشدن تعهد امارت اسلامی به مردم افغانستان برای بازگشایی مکتب‌های دخترانه.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: