با افزایش قتل‌ها‌ و ترورهای هدفمند، خبرنگاران و فعالان مدنی کارزاری انترنتی را زیر نام «از خبرنگاران محافظت کنید» به هدف تأمین امنیت خبرنگاران در توییتر راه‌اندازی کرده‌اند.

راه‌اندازی‌کننده‌گان این کارزار، ترورهای هدفمند خبرنگاران را در دو ماه اخیر بی‌پیشینه می‌خوانند و می‌گویند که خبرنگاران نسبت به هر زمان دیگر زیر تهدیدات امنیتی قرار دارند. آنان خواهان تأمین امنیت و مصونیت کاری خبرنگاران و فعالان مدنی هستند.

احمدشاه پاسون، خبرنگار و یکی از راه‌اندازی‌کننده‌گان این کارزار، هدف از این هشتگ را حفاظت خبرنگاران می‌خواند. او می‌گوید، انتظار می‌رود که حکومت برای حمایت و حفاظت از جامعۀ رسانه‌یی اقداماتی را روی دست گیرد.

زین‌الله استانکزی، خبرنگار و یکی دیگر از راه‌اندازی‌کننده‌گان این کارزار می‌گوید، را راه‌اندازی این هشتگ تلاش می‌کنند تا دست‌آوردهای سال‌های پسین در بخش آزادی بیان حفظ شود. او می‌افزاید که طرف‌های جنگ در کشور صدای خبرنگاران را خاموش نسازند و اجازه دهند که به کار اطلاع‌رسانی ادامه دهند.

کارزار حفاظت از خبرنگاران افزون بر حمایت خبرنگاران داخلی با حمایت نهادهای جهانی نیز همراه شده است. ناتو پس از راه‌اندازی این کارزار، خواهان توقف خشونت علیه خبرنگاران در افغانستان شده است.

استیفانو پونتیکورو، نمایندۀ غیرنظامی ناتو در افغانستان در پیام توییتری‌اش نوشته است که خبرنگاری جرم نیست و آنانی که خبرنگاران را هدف قرار می‌دهند باید مجازات شوند. او در ادامه نوشته است: « ناتو به حمایت خود از خبرنگاران افغانستان ادامه می‌دهد. خبرنگاری جرم نیست و کسانی‌که خبرنگاران را به هر عنوانی از بین می‌برند بدون هیچ عذری مجرم‌اند.»

یونسکو نیز با حمایت از راه‌اندازی این کارزار تأکید کرده است که باید فرهنگ معافیت از مجازات در افغانستان پایان یابد. این نهاد افزوده که دموکراسی و آزادی بیان بدون خبرنگاران بی‌معناست.

سازمان گزارشگران بدون مرز نیز در گزارش سالانه‌اش می‌گوید که افغانستان در میان پنج کشور مرگبار برای خبرنگاران قرار دارد. مکزیک، افغانستان، عراق، پاکستان و هند به ترتیب پنج کشور مرگبار برای خبرنگاران در سال ۲۰۲۰ میلادی شناخته شده‌اند.

بر بنیاد آمارهای وزارت داخله در ۱۹ سال اخیر، ۱۳۱ خبرنگار در افغانستان کشته شده‌اند. گروه طالبان عامل قتل ۶۷ خبرنگار شناخته شده است.

در دوماه اخیر، فرشته کوهستانی، فعال حقوق زن، یوسف رشید، رئیس اجرایی بنیاد انتخابات آزاد و عادلانۀ افغانستان، رحمت‌الله نیکزاد، رئیس اتحادیۀ خبرنگاران غزنی، فردین امینی، گویندۀ خبر تلویزیون آریانا، ملالی میوند، گویندۀ خبر تلویزیون انعکاس در ننگرهار، الیاس داعی، خبرنگار رادیو آزادی در هلمند، یما سیاووش، مجری پیشین تلویزیون طلوع و رفیع‌الله صدیقی، رئیس اجرایی تلویزیون خورشید کشته شده‌اند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: