گلناز ۴۶ساله، یکی از صدها زنی است که از صبح تا شام در شهر فیروزکوه، مرکز غور، برای یافتن اشیای قابل فروش، زباله‌های خانه‌ها و شفاخانه‌ها را زیرورو می‌کند. او که به دلیل تماس‌های مداوم با گونه‌های زباله به بیماری پوستی مبتلا شده است، می‌گوید که فقر و ناداری مجبورش کرده است تا دست به این کار بزند.

گلناز می‌افزاید: «بینی و صورتم خارش می‌کند، داکتر گفت تو به کدام ناپاکی دست زدی؟ گفتم ها، بسیاری وقت‌ها به سر آشغالی‌ها هستم، کارتن، بمبه‌های پیچ‌کاری، بوتل‌های سیرُم را دست می‌زدم. داخل پلاستیک‌هایی که شمبه چای باشد، دست می‌زدم که همه چتلی بود. به خاطر همین‌ها صبح بیرون شدم صورتم پوست انداخته بود و خارش می‌کرد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

افزون بر بانوان میان‌سال، کودکان پسر و دختر نیز به دلیل گرسنگی و فقر روزها در میان زباله‌ها مشغول جست‌وجو اند.

علی‌شاه ۱۲ساله، یکی از این کودکان است که به دلیل جمع‌آوری زباله‌های شفاخانه‌ها، دست و صورتش دانه شده است. او می‌گوید که برای تأمین نیازهای خانواده‌ی چهارنفره‌اش مجبور است زباله‌های شفاخانه‌ها را جمع‌آوری کند.

علی‌شاه می‌افزاید: «مریض شدم. یک دفعه‌ای دست‌هایم و رویم دانه زد. مرا به شفاخانه بردند، داکتران/پزشکان گفتند که تو خیلی به آشغالی‌‌ها و کثافات دست زده‌ای، از همین خاطر این گونه شده‌ای.»

در همین حال، مسئولان شفاخانه‌ی ولایتی غور، می‌گویند که زباله‌های خانه‌ها و شفاخانه‌ها سبب گسترش بیماری‌های مختلفی؛ چون توبرکلوز، برسلوز، زردی ‌سیاه و بیماری‌های جلدی می‌شود. به گفته‌ی آنان، این زباله‌ها باید در بیرون از شهرها دفن یا سوزانده شوند.

محمدنصر پارسا، رییس شفاخانه‌ی ولایتی غور، می‌گوید که زباله‌های تولیدی شفاخانه‌ها به‌ نام «مانتن» یاد می‌شود؛ زیرا این زباله‌ها حاوی گونه‌های میکروب‌های ساری اند که در صورت تماس با این زباله‌ها، میکروب‌ها به افراد منتقل می‌شود.

رییس شفاخانه‌ی ولایتی غور، می‌افزاید: «ما زباله‌های مانتن را حتا به بیرون از شهر روان نمی‌کنیم و این‌ها را با یک سوزاننده‌ی معیاری به نام انستراتور می‌سوزانیم که از بین می‌رود.»

با این حال، مسئولان در شهرداری فیروزکوه، می‌گویند که تیم‌های آنان همه‌روزه زباله‌ها را از بخش‌های مختلف شهر جمع‌آوری و به بیرون از شهر منتقل می‌کنند و از بین می‌برند.

شعیب حماد، مسئول بخش رسانه‌های شهرداری فیروزکوه، می‌گوید که مردم زباله‌های خود را در مکان‌های مشخص‌شده نمی‌ریزند و آن‌ها را در سطح شهر رها می‌کنند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

به گفته‌ی او، ریختن زباله‌ها در سطح شهر، سبب آلودگی محیط‌ زیست می‌شود و کارکنان شهرداری نیز نمی‌توانند همه‌ی آن‌ها را جمع‌آوری کنند.

مسئولان محلی غور و پزشکان در این ولایت، از مردم می‌خواهند که برای حفظ سلامتی خود و جامعه، از جست‌وجو در میان زباله‌ها خودداری کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: