شماری از مالکان فارمهای مرغ در غور، میگویند که شیوع بیماری «پلورم» در این ولایت افزایش یافته که سبب نگرانی آنها از تلفشدن مرغها شده است.
نشانههای بارز بیماری پلورم، بیاشتهایی، خستگی، لاغری، به هم چسبیدن پرها، اسهالات سفید و تغییرآمدن در ظاهر مرغها است.
رستم که ۱۰ سال میشود در شهر فیروزکوه، مرکز غور، فارم مرغ دارد، میگوید: «مریضی پلورم از حالا نیست. این مریضی هر وقت است. ما به این جوجهها رسیدگی میکنیم. دانهی خوب و ویتامین میدهیم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
مالکان فارمهای مرغ در غور، از مسئولان ریاست زراعت این ولایت و مؤسسههای کمککننده میخواهند که برای شناسایی، پیشگیری و درمان بیماریهای پرندگان، به آنها آموزش دهند و دارو توزیع کنند.
در همین حال، کارشناسان پرورش مرغ، میگویند که بیماری پلورم نوعی اسهال سفید و یک بیماری عفونی است که میتواند از طریقهای مختلف به مرغها به ویژه جوجههای آن منتقل و سبب تلفشدن شان شود.
غوثالدین اسماعیلزاده، کارشناس پرورش مرغ در غور، میگوید: «از طریق تخم مرغ و خود مرغهای آلوده به جوجهها انتقال میکند و با آلودگی غذا و آب هم میشود. ماشینهای جوجهکشی هم اگر آلوده باشد، مریضی انتقال میکند.»
به گفتهی او، برای درمان مرغهای مبتلا از دارویی به نام «یورزودولیدون» استفاده میشود.
مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری غور، میگویند که افزون بر مرغها، دیگر پرندگان نیز به بیماری پلورم مبتلا میشوند.
غلاممحمد شهامت کاظم، رییس زراعت غور، میگوید که تا کنون به دلیل نبود بودجه برای تشخیص و درمان بیماری پلورم، در این ولایت سروی انجام نشده است؛ اما به گفتهی او، مسئولان این ریاست در همآهنگی با کلینیکها و دامپزشکان با مالکان فارمهای مرغداری همکاری دارند.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
رییس زراعت غور، میافزاید: «به خاطر این موضوع از مرکز درخواست بودجه کردهایم و هر وقت که بودجه برای ما تخصیص داده شود، ما سروی را شروع میکنیم. در سطح ولسوالیها۵۰ درصد کلینیکهای حیوانی، ادویهفروشیها، داکتر و وترنر وجود دارند که مردم به آن جا مراجعه میکنند.»
پلورم، نوعی بیماری عفونی است که در میان پرندگان شیوع مییابد و بیشتر جوجههای جوان به این بیماری مبتلا میشوند.