شماری از باشندگان خوست، با نگرانی از وضعیت اثرهای تاریخی این ولایت، می‌گویند که ۵۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی در یک اتاقی در ریاست اطلاعات‌وفرهنگ این ولایت نگه‌داری می‌شود که در خطر ازمیان‌رفتن قرار دارد.  

نورشاه، باشنده‌ی خوست و فعال فرهنگی، می‌گوید: «جایش مناسب نیست. باید برای این آثار، الماری ساخته شود و فضا نیز بزرگ و مناسب باشد.»

رحمان، دیگر باشنده‌ی خوست، از مسئولان می‌خواهد که به اثرهای تاریخی که اکنون در این ولایت وجود دارد، توجه و برای نگه‌داری آن‌ها یک ساختمان معیاری بسازند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

نسخه‌های دست‌نویس قرآن، انواع مجسمه‌ها، یک دندان پنج‌کیلویی که گمان می‌رود متعلق به دایناسورها باشد و شماری اشیای دیگر، از جمله اثرهایی اند که در یکی از اتاق‌های ریاست اطلاعات‌وفرهنگ خوست، نگه‌داری می‌شود.

محمدولی خان، مدیر عمومی موزیم خوست، به سلام‌وطندار می‌گوید که شماری اثرهای تاریخی این ولایت، بیش از هزار سال پیشینه دارند. او می‌افزاید: «ما شماری از مجسمه‌ها و آثار تاریخی دیگری داریم که برخی از آن‌ها قدمت تاریخی کم‌تر و برخی بیش‌تر دارند. برخی از مجسمه‌ها هزاران سال و برخی صدها سال قدمت دارند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

با این حال، شبیراحمد عثمانی، رییس اطلاعات‌وفرهنگ خوست، اطمینان می‌دهد که طرح ساختمان موزیم، به وزارت اطلاعات‌وفرهنگ فرستاده شده است که پس از تأیید، یک ساختمان معیاری برای آن ساخته خواهد شد. او می‌افزاید: «نقشه‌ی ساخت موزیم، پیش از این طراحی و همه [کارش] تمام شده است. معین وزیر اطلاعات‌وفرهنگ، چندی پیش آمده بود، او هم گفته بود که در این جا برای موزیم ساختمان خواهد ساخت.»

باشندگان خوست، افزون بر درخواست ساخت موزیم، از وزارت اطلاعات‌وفرهنگ می‌خواهند تا مکان‌های تاریخی و فرهنگی این ولایت را نیز بازسازی کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: