مسئولان و بازرگانان در خوست، با نگرانی از کاهش دادوستد بازرگانی با پاکستان از راه بندر غلام‌خان، می‌گویند بیش‌تر بازرگانانی که در این مسیر فعالیت داشتند، راه‌های بدیلی را برای تجارت شان انتخاب کرده‌ اند.

نواب امیرزی، رییس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری خوست، می‌گوید که ناروشن‌بودن پالیسی‌های بازرگانی پاکستان در برابر بازرگانان افغان، همواره بازرگانان افغان را متضرر کرده است؛ از این رو، بازرگانان به راه‌های دیگری برای تجارت رو آورده‌ اند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

او می‌افزاید: «از بندر غلام‌خان، واردات و صادرات کم شده‌؛ نسبت به سال‌های پیش بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است. در سال‌های پیش تنها ۳۰۰ موتر روزانه صادرات داشتیم، حالا روزانه ۵۰ موتر شده است. اگر پالیسی‌های سخت‌گیرانه‌ی شان ادامه پیدا کند، این تجارت به صفر  تقلیل می‌‎کند.»

انور تنی، بازرگان افغان در خوست، نیز از کاهش تجارت و فعالیت بازرگانان در بندر غلام‌خان نگرانی می‌کند. «تجارت از مسیر بندر غلام‌خان بسیار کم شده است. هر مسئله به سیاست ربط داده می‌شود، یک راه که بر سرش جنجال و بسته شد، باز کل راه‌های دیگر را هم بسته می‌کنند. بازرگانان هم به بازشدن این راه دیگر دل خود را خوش نمی‌کنند.»

این بازرگان، تأکید می‌کند که بهانه‌گیری‌های پاکستان در دادوستد اموال، بارها آن‌ها را متضرر کرده است. مسئولان اتاق‌ مشترک تجارت و صنایع افغانستان و پاکستان نیز، با تأیید کاهش دادوستد از بندر غلام‌خان، می‌گویند که بیش‌تر بازرگانان برای تجارت شان از راه‌های بازرگانی ایران استفاده می‌کنند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

نقیب‌الله صافی، رییس اجرایی اتاق‌ مشترک تجارت و صنایع افغانستان و پاکستان، به سلام‌وطندار می‌گوید: «هر باری که دولت پاکستان هر گونه بهانه‌گیری کرده، تاجران راه‌های بدیل دیگر را انتخاب کرده اند؛ مثل راه بندر عباس. مسئله‌ی دیگر این که قبلاً بندر اسپین‌بولدک بسته بود؛ از این رو تاجران از مسیر بندر غلام‌‌خان تجارت‌ می‌‎کردند؛ حالا از ۱۵ روز به این طرف، رفت‌وآمد موترها از اسپین‌بولدک پس به حالت اول برگشته است. از این خاطر تجارت از بندر غلام‌خان کاهش یافته است.»

با این که وزارت صنعت و تجارت پس از دیدار هیئت‌های تجاری افغانستان و پاکستان، از توافق‌های انجام‌شده مانند جلوگیری از الزامی‌بودن ضمانت بانکی برای تاجران افغان، عملی‌سازی توافق‌نامه‌ی «اپتا» تا دو ماه آینده اطمینان می‌دهد؛ اما بازرگانان می‌گویند که نسبت به پابندی پاکستان به توافق‌ها بی‌باور اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: