مسئولان در اتاق‌ تجارت و سرمایه‌گذاری افغا‌نستان، می‌گویند که دولت پاکستان در تمامی پنج گذرگاه مرزی مشترک خود با افغانستان، از رانندگان موترهای باربری خواستار گذرنامه و ویزا شده و این گذرگاه‌ها را به روی رفت‌وآمد این موترها بسته است.

در تازه‌ترین مورد، بندر غلام‌خان در خوست از سوی دولت پاکستان بسته شده است. محمدیونس مومند، معاون نخست اتاق‌ تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، به سلام‌وطندار می‌گوید که روزانه بیش از ۲۵۰۰ موتر باربری از پنج گذرگاه مرزی مشترک افغانستان-پاکستان رفت‌وآمد می‌کردند و اکنون بسته‌شدن این گذرگاه‌ها تاجران را به گونه‌ی جدی متضرر می‌کند.

او می‌افزاید: «در تمام بنادر که با پاکستان داریم، خواستار پاسپورت/گذرنامه و ویزا شده اند. ما می‌خواهیم رانندگان ما با تذکره/شناس‌نامه بروند؛ زیرا این‌ها تا دو ساعت بیش‌تر نمی‌مانند. از وزارت‌های امور خارجه و صنعت و تجارت می‌خواهیم این مشکلات را برطرف کنند. این موضوع به ترانزیت ما فوق‌العاده مشکل زیاد را ایجاد می‌کند؛ در حالی که تقریباً روزانه تا ۲۵۰۰ کانتینر از این گذرگاه‌ها رفت‌وآمد داشتند.»

معاون نخست اتاق‌ تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، تأکید می‌کند که ادامه‌ی این وضعیت، سبب فاسدشدن میوه‌ها و سبزی‌های تازه در دو سوی مرز می‌شود.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این حال، نواب امیرزی، رییس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری خوست، می‌گوید که از چند روز به این سو، پاکستان گذرگاه مرزی غلام‌خان را نیز به روی صدها موتر باربری بسته است.

او می‌‌افزاید: «این اولین بار نیست؛ هر سه هفته بعد این راه‌ها بسته می‌شود. تجارت این قسم نیست که به هر بهانه یا گله این‌ها بندر را بسته کنند. از راه تجارتی بر اساس قوانین تجاری دادوستد باید داشته باشیم. فصل صادرات و واردات میوه است و این‌ها خواستار پاسپورت و ویزا اند. این تاجران را متضرر می‌کند، باید دولت‌ها میان هم به یک تفاهم برسند.»

امیرزی، تأکید می‌کند که تجارت نباید با عقده‌های سیاسی دخیل شود.

شماری از تاجران افغا‌ن نیز، خواستار بازگشایی هرچه زودتر این گذرگاه‌ها از سوی پاکستان اند و از هر دو کشور می‌خواهند که مشکلات را با تفاهم حل کنند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

انور تنی، تاجر در خوست، می‌گوید: «راه بند است، صدها هزار ما ضرر می‌کنیم. از دولت‌های هر دو کشور می‌خواهیم که مشکل را بین هم حل کنند. پاکستان هر وقت ۵۰۰ رقم مشکل را ایجاد می‌کند؛ این کار شان غیرقانونی است؛ در حالی که هیچ قانونی تا کنون در این باره وضع نشده است.»

این در حالی است که پاکستان گذرگاه تورخم را نیز از شش روز به این سو به روی رفت‌وآمد موترهای باربری بسته است.

مسئولان در وزارت صنعت و تجارت، می‌گویند که گفت‌وگوها با جانب پاکستانی برای بازگشایی این گذرگاه‌ها بی‌نتیجه بوده است و از این رو، وزارت صنعت و تجارت به عنوان راه بدیل، صادرات، واردات و ترانزیت را از راه‌های ایران و کشورهای شمال افغانستان، پیش می‌برد.

گفتنی است که افغانستان با پاکستان پنج گذرگاه مرزی (تورخم، اسپین‌بولدک، دند پتان، غلام‌خان و انگور اده) دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: