ضیااحمد تکل، معاون سخن‌گوی وزارت امور خارجه‌ی افغانستان، روز گذشته در حساب کاربری «ایکس» خود نوشته که امیرخان متقی، سرپرست این وزارت، در دیداری با آصف علی‌خان درانی و یوشیانگ، نمایندگان ویژه‌ی پاکستان و چین برای افغانستان، در حاشیه‌ی نشست «فرمت مسکو»، روابط افغانستان با پاکستان را دوستانه توصیف کرده و به نماینده‌ی ویژه‌ی پاکستان برای افغانستان، گفته ‌است که به جای اظهارات رسانه‌ای، مشکلات باید از راه‌های دیپلماتیک حل شود.

در همین حال، بلال کریمی، از معاونان سخن‌گوی امارت اسلامی، به سلام‌وطندار می‌گوید که روابط میان افغانستان و پاکستان غیرعادی نیست؛ اما هر موضوع مشکل‌زا باید از راه دیپلماتیک حل شود. او، راه‌‎حل دیپلماتیک را تنها راه‌ رسیدگی به مشکلات در روابط دوجانبه می‌داند.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

بلال کریمی، در این باره می‌افزاید: «روابط ما به سطحی نیست که غیرنرمال تلقی شود؛ ولی با آن هم گفته می‌توانیم که ما در هر موردی که چالش‌زا باشد، باورمند به دیپلماسی و مذاکره هستیم.»

اظهارات مقام‌های پاکستان از حکومت سرپرست افغانستان در باره‌ی چه‌گونگی مهار تحریک طالبان پاکستان در ماه‌های گذشته، توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرده است.

با این حال، یوسف امین زازی، آگاه مسائل سیاسی، با اشاره به پیشینه‌ی رویکردی با تنش پاکستان با افغانستان در درازای تاریخ، می‌گوید که اختلاف‌ها و ادعاهای پاکستان از افغانستان، باید از سوی سازمان ملل متحد به گونه‌ی واقع‌بینانه بررسی شود.

او می‌افزاید: «ما مشکلات را با پاکستان از طریق جامعه‌ی جهانی می‌توانیم حل بسازیم که باید در این مورد مداخله کنند و فریاد مردم افغانستان را نیز بشنوند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

این در حالی است که نشست پیشین «فرمت مسکو»، در نومبر ۲۰۲۲ در مسکو برگزار شده بود و در آن نشست نمایندگانی از قطر، امارات متحدهی عربی، عربستان سعودی و ترکیه، به‌ ‌‌عنوان ناظران اشتراک کرده بودند.

فرمت مسکو در باره‌ی افغانستان، در ۲۰۱۷ میلادی برای ساده‌سازی تلاش‌ها به منظور پیش‌برد روند آشتی ملی در این کشور ایجاد شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: