با فرارسیدن فصل زمستان در کشور، بیشتر باشندهگان شهر کابل برای گرمکردن خانههایشان از گونههای مواد سوخت بیکیفیت از قبیل زغال سنگ، پلاستیک، رابر و … استفاده میکنند که سبب آلودهگی شدید هوای شهر کابل میشود.
مسئولان ریاست محیط زیست کابل با ابراز نگرانی از این وضعیت، زمستان امسال را خطرناکترین زمستان به شهروندان کشور عنوان میکنند. عمر مختار اُرُکزی، عضو مسلکی اطلاعات و آگاهی عامۀ ریاست محیط زیست ولایت کابل به سلاموطندار میگوید: «با توجه به وضعیتی که دامنگیر کشور شده است، فصل سرمای خطرناکی در پیشرو خواهیم داشت که مشکل آن قابل اندازهگیری نیست.»
آقای اُرُکزی تأکید میکند که برنامههایی برای جلوگیری از آلودهگی هوا رویدست دارند و بهزودی کار روی آن آغاز خواهد شد. او میافزاید: «از ماه جوزای سال جاری برنامهها و پلانهایی برای بهبود هوا و جلوگیری از آلودهگی هوای شهر کابل رویدست داشتهاند. اما نظر به تحولاتی که در کشور رخ داد، نتوانستهاند آنها را به گونۀ کامل عملی کنند.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در همین حال، باشندهگان شهر کابل با آنکه نگرانیشان را از بیشترشدن آلودهگی هوای این شهر ابراز میکنند، میگویند که مردم در وضعیت بد اقتصادی بهسر میبرند و ناگزیر اند از مواد سوخت بیکیفیت برای گرمکردن خانههایشان استفاده کنند و از مسئولان شهرداری کابل میخواهند که در بخش نظارت از بهای مواد سوخت و جلوگیری از آلودهگی هوای شهر توجه جدی کنند.
با این حال، نعمتالله بارکزی، سخنگوی شهرداری کابل با ابراز نگرانی از نبود مواد سوخت بیکیفیت و آلودهگی هوا در فصل سرما میگوید: «ریاست شهرداری کابل فعالیتهای خود را از دو ماه قبل برای جلوگیری از آلودهگی هوای کابل آغاز کرده که بیش از ۱۰۰ حمام در شهر کابل بهدلیل استفاده از مواد سوخت بیکیفیت مسدود شده و بیش از ۱۶۰۷ بلندمنزل سروی شده و به بیش از ۱۱۰۰ بلندمنزل که مرکزگرمی دارند، هشدار داده شده است که باید در فصل سرما آلۀ فلتر/تصفیهکنندۀ هوا نصب کنند. در صورت تخطی از این امر، متخلفان به پنجۀ قانون سپرده خواهند شد.»
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
آقای بارکزی میافزاید، برنامههایی برای مهار آلودهگی هوای شهر کابل رویدست دارند که بیشتر به ارزیابی مکانهایی چون بلندمنزلها و حمامها که در آلودهگی هوا نقش دارند، شامل میشود.
با این همه، شهر کابل از مدتها به اینسو مشکلات بسیاری در آلودهگی هوا داشته است. اما امسال بهدلیل اینکه شهروندان کشور به مواد سوخت باکیفیت دسترسی درست ندارند و در وضعیت بد اقتصادی بهسر میبرند، ناگزیر اند برای گرمکردن خانههایشان از مواد سوخت بیکیفیت استفاده کنند که سبب آلودهگی بیشتر هوا میشود.