ادارۀ ملی حفاظت از محیط زیست امروز (یک‌شنبه، بیست‌ودوم حمل/فروردین) نخستین گزارشش را زیر نام «فهرست موجودی گازهای گل‌خانه‌یی افغانستان» که کشور را در تهیۀ پالیسی‌ها و برنامه‌های توسعه‌یی کاهش‌دهی و سازگاری با تغییر اقلیم و سرمایه‌گذاری روی برنامه‌های ملی با سطح پایین گازهای گل‌خانه‌یی کمک می‌کند، نشر کرد.

عزت‌الله صدیقی، سرپرست ادارۀ ملی حفاظت از محیط زیست می‌گوید که تولید گازهای گل‌خانه‌یی افغانستان در سال ۲۰۱۷ بر حسب کاربن دای‌اکساید، ۴۳.۴۷ میلیون تُن بوده است که این رقم نسبت به سال ۱۹۹۰ میلادی چیزی دست‌کم ۱۴۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد. به گفتۀ او، در سال ۲۰۱۷ میلادی گازهای گل‌خانه‌یی ایجادشده از بخش انرژی افغانستان ۴۹.۸ درصد، ۴۶.۲ درصد از بخش زراعت، ۳.۵ درصد از زباله‌ها و متباقی از بخش صنعت و دیگر موارد می‌باشد.

سرپرست ادارۀ ملی حفاظت از محیط زیست می‌افزاید که تولید سرانۀ گازهای گل‌خانه‌یی یک نفر در افغانستان ۱.۴۷ تُن در سال است؛ اما این رقم در جهان ۴.۸ تُن در سال است. به گفتۀ او، هرچند سهم افغانستان در تولید گازهای گل‌خانه‌یی ناچیز است، اما پیش‌بینی می‌شود که نشر این گازها تا سال ۲۰۳۰ میلادی ۲۱ درصد افزایش خواهد یافت.

عزت‌الله صدیقی می‌گوید: «هر قدر که سطح زنده‌گی ما بلند می‌رود، به همان اندازه نشر گازات گل‌خانه‌یی بلند می‌رود و در عین حال پیش‌بینی می‌شود که نشر گازات گل‌خانه‌یی تا سال ۲۰۳۰ میلادی ۲۱ درصد افزایش خواهد کرد.»

سرپرست ادارۀ ملی حفاظت محیط زیست نیز می‌گوید، مطالعات جهان از درجۀ حرارت کرۀ زمین نشان می‌دهد که حرارت زمین در سال ۲۰۱۷ میلادی نسبت به سال ۱۹۹۰ میلادی ۱.۵ درصد افزایش یافته است، اما بدبختانه گزارش جدید این اداره نشان می‌دهد که این رقم به ۱.۸ درصد افزایش یافته است.

مسئولان ادارۀ ملی حفاظت از محیط زیست می‌افزایند که تأثیرات تغییر اقلیم در کشورهای در حال منازعه که افغانستان هم جز آن است، به علت ممانعت در ایجاد زیربناها در بخش زراعت، منابع آبی، انرژی، ترانسپورت و زباله‌ها به هدف سازگاری با اقلیم، بیش‌تر است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: