شماری از باغداران در فاریاب، میگویند که به دلیل بارش باران در سال روان از تاکستانهای شان انگور بیشتری برداشت کرده اند. آنان، میافزاید که نبود بازار سبب شده که درآمد قناعتبخش از فروش انگور نداشته باشند.
عبدالخلیل، باغدار در ولسوالی شیرینتگاب فاریاب که نزدیک به ۳۰ جریب زمینش را به تاکستان اختصاص داده، با نارضایتی از بازار فروش آن، میگوید: «هر سال میوه به پاکستان میرفت؛ ما انگور را به فروش میرساندیم؛ اما امسال راه پاکستان یک روز باز و روزی دیگر بسته میشود؛ مشکلات بسیار زیاد است؛ بازار فروش نیست.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
نجمالدین، باغدار در ولسوالی قیصار فاریاب، میگوید با این که در سال روان از تاکستانهایش انگور بیشتری برداشت کرده؛ اما نبود بازار و سردخانهها سبب شده که بخشی از حاصلاتش فاسد شود. او میافزاید: «بازار فروش نیست؛ وضعیت اقتصادی مردم ضعیف است و خرید وجود ندارد؛ وقتی انگور را به بازار میبریم سیر ۱۵۰ افغانی میخواهند؛ انگور و کشمش کشور ما باید به کشورهای دیگر صادر شود.»
این کشاورزان، از ریاست زراعت، آبیاری و مالداری فاریاب، میخواهند که سردخانهها را ایجاد و زمینه را برای فروش و صادرات انگور آنان فراهم کند.
اکنون یک سیر انگور تازه در بازارهای شهر میمنه، مرکز فاریاب، از ۱۰۰ تا ۱۵۰ افغانی به فروش میرسد. انگور سیاه، سفید، سایبی، لعل، حسینی، شکر انگور، انگور مسکه، قرهزاغ ، شهابی، خلیلی و شینگلخانی، از مهمترین گونههای انگور فاریاب است.
غلامفاروق، مدیر عمومی ترویج ریاست زراعت، آبیاری و مالداری فاریاب، با تأیید افزایش ۴۰درصدی حاصلات انگور، میگوید که تخمین زده میشود در سال روان از تاکستانهای این ولایت ۳۸۱ هزار متریک تُن انگور برداشت شود. «نبود سردخانهی معیاری و استراتیژی عمومی در این بخش سبب شده که قیمت انگور بسیار پایین بیاید؛ ما تلاش داریم در سال روان یک سردخانهی بزرگ و معیاری در ولسوالی قیصار و شهر میمنه ایجاد کنیم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
حفیظالله پشخانی، کارشناس امور کشاورزی، میگوید که که نبود پشتیبانی از باغداران علاقهمندی آنان به باغداری را کاهش خواهد داد. او میافزاید: «حاصلات امسال بسیار خوب بود در مقایسه با سال گذشته؛ اما بازار فروش کمرنگ است؛ امارت اسلامی باید بسیار همراه مردم و بازرگانان همکاری کند به باغداران هم خوب است به حکومت هم.»
بر اساس آمار ارائهشده از سوی ریاست زارعت، آبیاری و مالداری فاریاب، اکنون بیش از ۴۰۰ مرکز بستهبندی کشمش در این ولایت وجود دارد و قرار است ۱۰ تاکستان و ۲۰ مرکز دیگر نیز در چندین ولسوالی ایجاد شود.