مسئولان در ریاست صحت عامه‌ی پنجشیر، می‌گویند که در شش ماه نخست سال روان، ۷۷ رویداد آبله‌ی مرغان در این ولایت به ثبت رسیده است.

شماری از باشندگان در روستاهای مختلف پنجشیر که کودکان شان به آبله‌ی مرغان مبتلا شده اند، از گسترش این بیماری نگرانی دارند.

 قدریه، باشنده‌ی روستای «آب‌دره‌»ی ولسوالی عنابه‌ی پنجشیر که فرزندانش به بیماری آبله‌ی ‌مرغان مبتلا شده، می‌گوید هرچند پزشکان به او در باره‌ی سلامتی فرزندانش اطمینان داده ‌اند؛ اما نگران انتقال این بیماری به دیگران است. او می‌افزاید: «دو طفلکم به آبله‌ی مرغی مصاب و در شفاخانه بستری شدند که فعلاً صحت‌یاب شده اند. زیاد مریضی خطرناک است. تب، ریزش آب از بینی و گلودرد داشتند، در بدن شان  دانه می‌برآمد، دیگر علایم زکام را داشتند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

شاداب که برادر خردسالش به آبله‌ی مرغان مبتلا شده، می‌گوید که نشانه‌های این بیماری شبیه سرخکان است و بیمار در نخست تب می‌کند و پس از آن، دانه‌های سرخ‌رنگ روی بدنش ظاهر می‌شود. او می‌افزاید: «بخارهای آب‌دار داشت و اشتها نداشت. برادرم هم این بیماری را از همسایه‌های ما گرفت؛ خیلی یک مریضی خطرناک است، وقتی که در جلد آدم می‌برآید یک رقم آدم افسرده و غمگین می‌شود.»

باشندگان پنجشیر، از مسئولان می‌خواهند که برای پیش‌گیری از گسترش و انتقال بیماری آبله‌ی مرغان در میان دیگران، آگاهی‌دهی کنند و اقدامات بیش‌تری روی دست بگیرند.

مسئولان در ریاست صحت عامه‌ی پنجشیر، می‌گویند که از آغاز سال روان تا کنون، ۷۷ رویداد آبله‌ی مرغان در این ولایت به ثبت رسیده است. آن‌ها، می‌افزایند که در سال گذشته، هیچ رویداد این بیماری در پنجشیر ثبت نشده است.

خواجه‌آقا غفوری، مسئول مراقبت‌های صحی اولیه در ریاست صحت عامه‌ی پنجشیر، به سلام‌وطندار می‌گوید: «در پنجشیر، ۷۷ واقعه‌ی آبله‌ی مرغان را در ولسوالی‌های مختلف داریم. اطفال پنج تا ۱۵ سال، ۲۸ دختر و شش پسر و باقی اطفال زیر پنج سال، هم دختران و هم پسران اند. به خانواده‌ها توصیه‌ی ما این است که حفظ‌الصحه‌ی خود و اطفال شان را مراعات کنند و در صورت مصاب، قرنطینه یا عاجل به مرکز صحی مراجعه کنند که ادویه‌ی لازم در مرکزهای صحی ما موجود است.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

آبله‌ی ‌مرغان، یک بیماری ساری‌ است که بیش‌تر کودکان به آن مبتلا می‌شوند. به باور پزشکان، دلیل ابتلای کودکان و گسترش این بیماری، مبتلابودن اعضای خانواده، ضعف سیستم ایمنی فرد، تغذیه‌ی ناسالم و رعایت‌نکردن بهداشت است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: