بر اساس گزارش‌های پخش‌شده در رسانه‌ها، از آغاز سرطان امسال تا کنون، در ولایت‌های فراه، پکتیا، پکتیکا، هرات، پروان، بلخ، تخار، فاریاب، بادغیس و خوست، ۱۸ تن به قتل رسیده که عاملان بیش‌تر این قتل‌ها افراد مسلح ناشناس بوده اند.

بر اساس گزارش‌های پخش‌شده، در میان کشته‌شدگان، یک کودک، چهار زن و ۱۳ مرد شامل اند. در تازه‌ترین مورد، افراد مسلح ناشناس سه روز پیش، یک خواهر و برادر را در هرات به قتل رساندند که مسئولان امنیتی انگیزه‌ی این قتل را دشمنی شخصی عنوان کردند.

اعضای خانواده‌های کشته‌شدگان، از مسئولان کشفی و امنیتی می‌خواهند که در پی‌گیری عاملان قتل‌ها باید جدی عمل کنند. پاینده‌محمد ۶۰ساله، یکی از قربانیان قتل‌های مرموز است که در ۲۴ سرطان در ولسوالی جبل‌السراج پروان به قتل رسیده و جسدش نیز به آب انداخته شده است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

میرآقا، از بستگان پاینده‌محمد، به سلام‌وطندار می‌گوید که او فردی تنگ‌‌دست و بی‌گناه بوده است. او می‌‌افزاید: «طرف مسجد می‌رفت که افراد مسلح او را به قتل رساندند. هیچی نداشت، آدمی غریب بود. ۶۰ساله بود. جلوی این حمله‌ها باید گرفته شود و قاتل را باید به هر نحوه بازداشت کنند و به پنجه‌ی قانون بسپارند.»

در همین حال، آگاهان مسائل امنیتی، می‌گویند که علت افزایش رویدادهای قتل‌ در کشور، نبود بررسی‌های جدی و هم‌آهنگی میان نهادهای سه‌گانه‌ی امنیتی حکومت سرپرست است.

صادق شینواری، آگاه مسائل امنیتی، می‌گوید که دست‌داشتن افراد غیرمسئول به امکانات امارت اسلامی و تفکیک‌نشدن آن‌ها از افراد مسئول، دلیلی برای انجام آزادانه‌ی رویداد‌های قتل است.

او می‌‌افزاید: «افرادی که به قتل می‌رسند، دو عامل می‌داشته باشد؛ یکی خصومت‌ها می‌باشد یا فعالیت‌های سیاسی بین افراد غیرمسئول و مسئول تفکیک نمی‌شود. پلیس ما نمایان نیست، یونیفورم مشخص ندارد، از نام و لباس و امکانات شان سوءاستفاده می‌شود.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

با این حال، مسئولان در وزارت امور داخله با رد رویداد‌های پخش‌شده در رسانه‌ها، می‌گویند که هیچ یک از رویدادهای قتل بدون بررسی باقی نمی‌ماند.

بسم‌الله حبیب، معاون سخن‌گوی وزارت امور داخله، می‌گوید که انگیزه‌ی بیش‌تر قتل‌ها دشمنی‌های شخصی بوده است. او می‌‌افزاید: «پلیس در زمینه‌ی کشف و شناسایی عاملان قتل‌های مرموز به جدیت برخورد و تلاش می‌کند هیچ قضیه بدون بررسی نماند و قرار نتیجه‌ی بررسی‌ها، بیش‌تر این گونه قتل‌ها ناشی از خصومت‌های شخصی بوده است.»

بر اساس گزارش‌های پخش‌شده، از آغاز سرطان امسال تا کنون، در ۱۳ مورد قتل صورت‌گرفته که در نتیجه‌ی آن ۱۸ تن به قتل رسیده، ۶۰ درصد رویدادها در هفت روز گذشته به ثبت رسیده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: