در چهره‌اش درد و غم و ناتوانی به گونۀ آشکار دیده می‌شود. می‌گوید، آخرین باری که به ایران رفت سه سال پیش بود، سفری که زنده‌گی‌اش را به سوی نابودی تغییر داد. او اکنون به مواد مخدر معتاد است و مردم با دیده تحقیرآمیز به او به می‌نگرند.

شریف ۲۸ ساله باشندۀ اصلی ولایت لوگر چندین‌بار به علت فقر و تنگ‌دستی با تحمل راه‌ها دشوارگذر، راه مهاجرت نامنظم را در پیش گرفت.

این پسر حتی تصور هم نمی‌کرد که مهاجرت نامنظم، روزی او را بار دوش خانواده می‌سازد. گِل‌کاری و کارهای ساختمانی تنها کاری بوده که شریف در ایران آموخته است.

او داستان مهاجرتش به ایران را این‌گونه بیان می‌کند: « در جریان مهاجرت نامنظم ما مشکلات فراوانی را سپری کردیم. هنگام سفر به ایران پنچ تن را در تول‌بکس موتر انداختند. تا ۵ ساعت هم پیاده‌روی کردیم و از پاهای ما خون جاری شده بود.»

شریف می‌گوید، قاچاقبران با مهاجران رفتار انسانی ندارد و در مسیر مهاجرت نامنظم هر لحظه مرگ را پیش چشمان خود می‌دید. این پسر جوان که یک سال پیش دو باره به کشور برگشته است، اکنون می‌خواهد ترک اعتیاد کند و به زنده‌گی عادی خود برگردد.

او از دیگر جوانان می‌خواهد که هرگز اقدام به مهاجرت نامنظم نکنند و تلاش کنند در کشور خود دنبال پیداکردن شغل باشند. شریف از دولت نیز می‌خواهد که با جلوگیری از مهاجرت‌های نامنظم، مانع روی آوردن جوانان به اعتیاد و مرگ آنها در خارج از کشور شود.

نوراحمد صالحی، مسئول ریاست مهاجران و بازگشت‌کننده‌گان ولایت لوگر در گفت‌وگویی با سلام‌وطندار، از ادامۀ مهاجرت‌های نامنظم در این ولایت نگرانی می‌کند.

او می‌گوید، مشکلات بازگشت‌کننده‌گان این ولایت را با کمیساری عالی مهاجرت سازمان ملل در میان گذاشته‌اند و قرار است به زودی برای آنان کمک صورت گیرد. به گفتۀ آقای صالحی از سال گذشته تاکنون بیش از ۹۰۰ مهاجر که بیشترشان به گونۀ نامنظم مهاجرت کرده‌اند، به این ولایت برگشته‌اند.

فریحه جبارخیل، مشاور مرکز معلومات مهاجرت به سلام‌وطندار می‌گوید، با آن‌که مرزهای کشورها برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا بسته شده‌اند، اما هنوز هم شماری از مردم راه مهاجرات نامنظم را در پیش می‌گیرند. به گفتۀ بانو جبا خیل، روزانه ۱۳ تا ۱۵ تن با آنها در بارۀ مهاحرت نامنظم مشوره می‌کنند.

فقر، بیچاره‌گی و عدم آگاهی از دشواری‌های مسیر مهاجرت نامنظم از مواردی‌اند که جوانان را به کام مرگ می‌کشاند.

در تازه‌ترین رویداد ۵۷ مهاجر افغانستان که به گونۀ نامنظم قصد مهاجرت به کشور ایران را داشتند به آب انداخته شده‌اند. شماری از این مهاجران که نجات یافته‌اند، ادعا می‌کنند که از سوی مرزبانان ایران شکنجه و به دریا انداخته شده‌اند.

به مهاجرت نامنظم نه بگویید!

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: