شماری از مدافعان حقوق زنان، در واکنش به برگزاری نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، می‌گویند که کشورها با دوگانگی در رفتار شان، بیش‌تر دنبال منفعت خود اند و تلاش‌های شان نتیجه‌ی قناعت‌بخشی برای تغییر مثبت در وضعیت جاری زنان، نداشته است. به گفته‌ی آنان، ادامه‌ی این روند دورنمای تاریکی را برای زنان افغان ترسیم می‌کند‌ و جهان در باره‌ی زنان افغان صادق نیست.

ثریا پیکان، فعال حقوق زنان، به سلام‌وطندار می‌گوید که پیش از جامعه‌ی جهانی، مردم افغانستان خود باید برای دفاع از حقوق زنان اقدام کنند در غیر آن، هم زنان و هم جامعه‌ی افغانستان در حاشیه قرار می‌گیرند و به فراموشی سپرده خواهند شد. او می‌افزاید: «باید به امارت اسلامی فشار آورده شود تا زنان افغان به حقوق اساسی خود برسند. در غیر آن، اگر روند محدودیت‌ها جریان داشته باشد، زنان کامل حذف می‌شوند؛ پس در این راستا، توجه جدی نیاز است.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

بانو پیکان، با اشاره به نشست روز گذشته‌ی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، می‌گوید که وضعیت زنان در افغانستان نگران‌کننده است و جهان باید برای رسیدگی به وضعیت آنان، بیش‌تر در عمل کار کند.

مهتاب جمال‌زاده، حقوق‌دان، می‌گوید که این گونه نشست‌ها تنها برای دل‌خوشی مردم است و از سوی جهان، پی‌گیری عملی نداشته است. او می‌افزاید: «آن‌ها می‌دانند زنان رشددهنده‌ی نیمی از اقتصاد اند و نمی‌خواهند که افغانستان رشد کند. جهان با برگزاری نشست‌ها طوری نشان می‌دهد که یعنی ما به فکر شما هستیم، ما به مشکل شما رسیدگی می‌کنیم. دل مردم را خوش می‌کنند، پشت پرده حرف‌های دیگر است.»

در سوی دیگر، مقام‌های امارت اسلامی، نیز دیدگاه منفی‌ای به این گونه نشست‌ها دارند و می‌گویند که آن‌ها تلاش کرده اند تا زنان به عنوان یک شخصیت اصیل در جامعه باشند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

بلال کریمی، از معاونان سخن‌گوی امارت اسلامی، به سلام‌وطندار می‌گوید: «امورات داخلی به آن‌ها ربطی ندارد. افغانستان یک کشور آزاد و مستقل است و هیچ فرمایش بیرونی در این جا پذیرفته نمی‌شود. جوامع غربی، رسوم خود را دارند. خانم‌ها در تمام کشور از حقوق اسلامی و شرعی برخوردار اند.»

نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، دوشنبه، ۲۹ جوزا، در شهر ژنو، پایتخت سویس برگزار شد و در آن، ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه‌ی حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان، با ارائه‌ی گزارشی، وضعیت زنان در افغانستان را نگران‌کننده عنوان کرد. در پایان این نشست، همه کشورهای عضو، از امارت اسلامی خواستند تا همه محدودیت‌ها در برابر زنان را بردارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: