هرچند شیوع کوید-۱۹ به فصل خاصی نیاز ندارد و می‌تواند در هر ماهی از سال همه‌گیر شود؛ اما تجربه نشان داده که این ویروس، در زمستان با شدت و سرعت بیش‌تری شیوع پیدا می‌کند.

فرشته حسینی، یکی از باشندگان شهر تالقان –مرکز تخار-، با نگرانی از احتمال گسترش ویروس کرونا در زمستان پیش رو، به سلام‌وطندار می‌گوید که در شرایط کنونی، به دلیل توان پایین مالی جامعه، مردم در صورت آلوده‌شدن به کرونا، نمی‌توانند هزینه‌ی درمان شان را تهیه کنند. او، می‌افزاید: «اقتصاد مردم پایین است. زمانی که به این ویروس مبتلا شوند، توان خرید ادویه را ندارند، خصوصا در زمان امارت اسلامی، می‌بینیم که اقتصاد مردم خیلی ضعیف شده.» بانو حسینی از مقام‌های امارت اسلامی می‌خواهد که برای پیش‌گیری از تلفات بیش‌تر در زمستان پیش رو، برای شهروندان کمک‌های پیش‌گیرانه و درمانی را مهیا کند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

پس از تحولات سیاسی اخیر در افغانستان و کاهش توان مالی شهروندان، گمان می‌رود که به دلیل شیوع احتمالی بیش‌تر کرونا در زمستان پیش رو، شهروندان روستانشین با دشواری‌های زیادی دست‌وگریبان شوند.

نجیب، متخصص بیماری‌های تنفسی، می‌گوید: «ویروس کرونا، بیماری‌ ساری است و از طریق سرفه، تماس و راه‌هایی که قبلا به افراد جامعه گفته شده، انتقال می‌یابد.» به باور او، انتقال و گسترش این ویروس در زمستان می‌تواند بیش‌تر شود؛ زیرا، در زمستان امراض تنفسی بیش‌تری مانند سرفه، شیوع پیدا می‌کند. بنا بر این، اگر فرد مساب به سرفه، به ویروس کرونا نیز آلوده باشد، می‌تواند باعث انتقال آن به دیگران شود.

هرچند از همه‌گیری کرونا در جهان و افغانستان بیش‌تر از دو سال می‌گذرد؛ اما، بلندرفتن نرخ ناداری در جامعه و کاهش دست‌رسی به خدمات بهداشتی به ویژه در روستاهای افغانستان، شماری از شهروندان را از احتمال گسترش ویروس کرونا در زمستان پیش رو و تلفات احتمالی آن، ترسانده است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

عبدلقهار احمدی، رییس صحت عامه‌ی تخار، با تأیید احتمال افزایش گسترش ویروس کرونا در زمستان، می‌گوید: «این ویروس که به گونه‌ی مستقیم بر مجرای تنفسی اثر می‌گذارد، به راحتی از فردی به فرد دیگر سرایت می‌کند.» او، می‌گوید که ریاست صحت عامه‌ی تخار، برای پیش‌گیری از شیوع بیش‌تر ویروس کرونا آمادگی کاملش را روی دست گرفته و اکنون، گروه بررسی این ریاست، همه‌روزه از افراد مشکوک آزمایش می‌گیرند که در صورت ابتلا به کوید-۱۹برای درمان به شفاخانه‌ی ویژه‌ی ویروس کرونا در تخار، انتقال می‌یابند.

باشندگان روستانشین کشور به ویژه باشندگان تخار، در حالی از احتمال شیوع کرونا در زمستان پیش رو نگران اند که در یک سال گذشته، میزان دست‌رسی شهروندان به خدمات بهداشتی به شدت کاهش یافته و بر اساس آمار نهادهای امدادرسان، نرخ ناداری به بالای ۹۵ درصد افزایش یافته است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: