رحمت، باشندۀ‌ ساحۀ «سرتگاب»  ولسوالی پاتوی دایکندی با درد و ناامیدی در گفت‌وگو با سلام‌وطندار از درگیری چند روزه میان نیروهای خیزش مردمی و جنگ‌جویان طالبان این‌گونه روایت می‌کند: «والی، رئیس امنیت ملی و ولسوال پاتو از مردم خواست که در برابر طالبان بسیج شوید، مردم بسیج شدند. چهار شبانه‌روز در برابر طالبان جنگیدند و دو شبانه‌روز دیگر در محاصرۀ طالبان ماندند، اما در شب آخر محاصره رئیس امنیت ملی دایکندی برای ما تماس گرفت که ما نمی‌توانیم شما را کمک کنیم، جان‌تان را نجات دهید و خود را بکشید.»

این باشندۀ سرتگاب می‌گوید که به‌دلیل نرسیدن تجهیزات نظامی از سوی ادارۀ محلی دایکندی به نیروهای خیزش مردمی، ساحۀ سرتگاب به تصرف جنگ‌جویان طالبان درآمده است. به گفتۀ رحمت، جنگ‌جویان طالبان در ساحۀ سرتگاب حدود ۵۰ حویلی مسکونی را ماین‌‌گذاری و منفجر کرده‌اند.

رحمت می‌افزاید که حدود ۵۰۰ خانواده از ساحۀ سرتگاب آواره شده‌اند. او می‌گوید: «روزی که مردم کوچ ‌کرد، ما هیچ چیزی نتوانستیم از خانه با خود بیاوریم. نه گاو و نه گوسفند! این‌جا هم تا حال کمکی به ما نشده است، ما ۵۰۰ خانه همه بی‌جا شدیم. گفته می‌شود آدم‌های فلج، بی‌کس و ضعیف مانده؛ اما من که تماس می‌گیرم، می‌گوید کسی در قریه نمانده.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

این باشندۀ سرتگاب با نگرانی می‌گوید که طالبان با تصرف سرتگاب حتی به گورهای کشته‌شده‌گان رحم نکرده‌اند. به گفتۀ او، طالبان ۳ گور را ویران کرده و جسدهای کشته‌‌شده‌گان درگیری‌های اخیر را بیرون کشیده‌اند.

خانوادۀ رحمت با چهار خانوادۀ دیگر از نزدیکان‌شان که حدود ۳۵ تن می‌شوند، به شهر نیلی، مرکز دایکندی آواره شده‌اند. آنان از دولت و نهادهای امدادرسان خواهان کمک‌های فوری‌اند تا از تلف‌شدن کودکان‌شان جلوگیری شود.

سیدطاهر اعتمادی، ولسوال پاتو نیز به سلام‌وطندار می‌گوید که تاکنون حدود ۱۰۰۰ خانواده از بخش‌های مختلف به‌ویژه از ساحۀ سرتگاب این ولسوالی به ولسوالی‌های کیتی و نیلی، مرکز دایکندی بی‌جا شده‌ که به کمک‌های فوری بشردوستانه نیازمند اند.

ولسوال پاتو می‌افزاید که آمار بی‌جاشده‌گان جنگی در پاتو لحظه‌به‌لحظه در حال افزایش‌ است. «کلی آمار چه سرتگاب و چه بیری و قخور، ۱۰۰۰ فامیل بی‌جا شده که روزبه‌روز در حال افزایش است.»

سیدطاهر اعتمادی نیز می‌گوید که جنگ‌جویان طالبان با تصرف بخش‌هایی از ولسوالی پاتو، خانه‌های مسکونی و کشت‌زارهای مردم را آتش زده‌اند.

 اما ذبیح‌الله مجاهد، از سخنگویان طالبان به سلام‌وطندار می‌گوید که ولسوالی پاتوی دایکندی در تصرف جنگ‌جویان این گروه قرار دارد. این سخنگوی طالبان ادعای ولسوال پاتو رد می‌کند.

سلام‌وطندار را در یوتیوب دنبال کنید

در همین حال، مسئولان آمریت مهاجران و بازگشت‌کننده‌گان دایکندی می‌گویند که براساس یافته‌های این اداره از منابع محلی، حدود یک‌هزار و ۵۰۰ خانواده از بخش‌های مختلف ولسوالی پاتو در نتیجۀ درگیری‌‎‌های ده روزه میان نیروهای امنیتی و جنگ‌جویان طالبان به ولسوالی‌ کیتی و شهر نیلی بی‌جا شده‌اند.

ابراهیم هاشمی، آمر مهاجران و بازگشت‌کننده‌گان دایکندی در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «به‌دلیل درگیری‌هایی که بین طالبان در این مدت صورت گرفته، حدود ۸۰۰ تا۹۰۰ فامیل از پاتو به کیتی بی‌جا شده، ۷۰ تا ۱۰۰ فامیل به مرکز دایکندی بی‌جا شده، ۱۵۰ تا۲۰۰ فامیل از پاتو به کجران بی‌جا شده و در حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ فامیل دیگر از مرکز پاتو و مناطق اطرافش به طرف سر قخور که امن است، بی‌جا شده‌اند.»

به گفتۀ آمر مهاجران و بازگشت‌کننده‌گان دایکندی، آواره‌گان جنگ پاتو در وضعیت رقت‌بار در فضای باز بودوباش دارند که نیازمند کمک‌های فوری‌اند.

پاتو از ولسوالی‌های ناامن دایکندی‌ست که در ۱۰ کیلومتری نیلی، مرکز این ولایت قرار دارد. این ولسوالی از ده روز به این‌سو گواه درگیری شدید میان نیروهای امنیتی و جنگ‌جویان طالبان است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: