پس از گرفتاری‌های اخیر پناه‌جویان افغان از سوی پلیس پاکستان، شورای مهاجران افغان در این کشور، پنج‌شنبه، ۱۵ سرطان، در دیدار با نماینده‌ی کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و اداره‌ی شارپ، در یک نامه‌ی اعتراضی از این سازمان، دولت پاکستان و دیگر نهادهای جهانی حقوق‌بشری، خواستار رسیدگی به مشکلات شان و کاهش سخت‌گیری‌های دولت پاکستان بر پناه‌جویان و مهاجران افغان، شده اند. 

میراحمد رئوفی، رییس شورای مهاجران افغان در اسلام‌آباد، می‌گوید که افزایش تشنج اخیر بر پناه‌جویان افغان، این نهاد را واداشته تا نامه‌ای را با امضای صدها پناه‌جوی افغان، به نهادهای حقوق بشری در سراسر جهان، بفرستد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

او می‌افزاید: «ما طی یک نامه‌ی سرگشاده، تمام مشکلات پناه‌جویان افغان به شمول مشکل ویزا را رسانده‌ایم و این نامه به مسئولان دولتی پاکستان و نهادهای جامعه‌ی جهانی باید برسد. ما امید داریم یا تشنج کم شود یا از بین برود. یو‌ان‌اچ‌سی‌آر، در هم‌آهنگی با دولت پاکستان، زمینه‌ی زیست با آرامش را باید به مهاجران و پناه‌جویان فراهم بسازند.»

شماری از پناه‌جویان افغان که پس از تحولات سیاسی اخیر در افغانستان، به پاکستان رفته و از ماه‌ها به این سو منتظر انتقال شان به کشورهای دیگر اند، می‌گویند که به دلیل رفتارهای نامناسب از سوی دولت پاکستان، تمدید‌نشدن ویزا و کندبودن روند بررسی پرونده‌های شان برای انتقال به کشورهای دیگر، با مشکل روبه‌رو اند.

احمد افغان، پناه‌جویی که از نزدیک به دو سال به این سو، در پاکستان به سر می‌برد، می‌گوید که نمایندگی‌های ویزا تنها به کسانی که در بازار سیاه پول بیش‌تر می‌پردازند، ویزا می‌دهند. او می‌افزاید: «اکثر، ویزاهای شان رد می‌شود. مهاجرانی که ویزا نداشته باشند، زندانی و دیپورت می‌شوند. دفتر سازمان ملل متحد در پاکستان، به مشکلات مهاجران رسیدگی نمی‌کند. در همین ۲۰ ماه هیچ کیسی در این کشور پروسس نشده است.»

ظاهر بهاند، دیگر مهاجر افغان که نزدیک به دو سال می‌شود در پاکستان برای بررسی‌شدن پرونده‌ی پناهدگی‌اش انتظاری می‌کشد، می‌گوید که مهاجران افغان در پاکستان با مشکل‌های زیادی مانند دست‌رسی‌نداشتن به خدمات آموزشی، تمدیدنشدن ویزا و بی‌کاری روبه‌رو اند.  او با نگرانی از بازداشت‌ مهاجران افغان از سوی پلیس پاکستان، می‌گوید: «۵۰۰ مهاجری که از سوی پاکستان گرفته شده اند، تا اکنون در بند استند.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

همین گونه، وحیده نیازی که نزدیک به هشت ماه پیش برای انتقالش به کشور دیگری، در پاکستان به سر می‌برد، می‌گوید که بلندبودن بهای ویزا، خوراکی و کرایه‌ی خانه، زندگی را در این کشور، برای آن‌ها دشوار کرده است. «مشکل اصلی ویزا است که برای تمدید ویزا پول گزافی می‌خواهند. اسنادی که از سوی یو‌ان‌اچ‌سی‌آر هم داده شده، مورد قبول این‌ها نیست و پرونده‌های مهاجران افغان را به کندی پیش می‌برند.»

هرچند این نامه‌ی سرگشاده تا اکنون به مقام‌های پاکستان نرسیده؛ اما کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در آن کشور، به نامه‌ی شورای مهاجران افغان و ادعاهای آن‌ها در پاکستان، پاسخی نداده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: