پس از اعتراض‌های گسترده به بازداشت عمران‌خان، نخست‌وزیر پیشین پاکستان و ادامه‌ی تنش در این کشور، شماری از مهاجران افغان که در پی سقوط جمهوری در افغانستان به پاکستان پناه برده اند، می‌گویند که بحران جاری در این کشور بر افکار عمومی مردم پاکستان و پناهندگان افغان تأثیر منفی گذاشته است.

زهرا حق‌جو، پناه‌جوی افغان در پاکستان، به سلام‌وطندار می‌گوید که پناه‌جویان افغان از نگاه روانی آشفته استند. «مردم حالت پریشانی و نگرانی را به خود گرفتند و احساس می‌کنند که وضعیت نابه‌سامان سیاسی فعلی، اولین قربانی‌ای که بگیرد، مهاجرین افغان است و اگر وضعیت این ‌جا نظامی اعلام شود، حتما دست‌گیری‌ها ممکن اتفاق بیفتد.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

زیارمل افغان، دیگر شهروند مهاجر افغانستان در پاکستان، می‌گوید که با تشدید بحران در پاکستان، احتمال دارد سفارت‌خانه‌های کشورها، بسته شود و پناه‌جویانی که در انتظار تخلیه استند، با مشکلاتی روبه‌رو شوند. او، می‌افزاید: «در این حالت، مشکلات زیادی متوجه مهاجرین می‌شود. ترانسپورت و انترنت مشکل پیدا می‌کند و راه‌ها بسته می‌شود. در این حالات، حکومت پاکستان تمدید ویزای مهاجرین را به تأخیر می‌اندازد و یا تمدید نمی‌کند. در این حالت، ممکن سفارت‌خانه‌ها بسته و مهاجرین را متأثر کند.»

طاهرخان، روزنامه‌نگار پاکستانی، می‌گوید که اکنون وضعیت در پاکستان خوب نیست و جاده‌ها به روی رفت‌وآمد بسته است. او نیز، می گوید که اوضاع جاری این کشور بر وضعیت پناه‌جویان افغان اثر خواهد گذاشت. او، می‌افزاید: «حالت در پاکستان بسیار خوب نیست و تظاهرات هواداران عمران‌خان ادامه دارد. شهرها بسته می‌شود و سرک‌ها بسته می‌شود. تجارت هم متأثر می‌شود. مهاجرین در خانه‌ها بند می‌مانند و رفت‌وآمدها نیز محدود می‌شود. با بروز حساسیت‌ها، مردم از خانه‌های شان بیرون نمی‌شوند. ممکن زیان برای شان برسد.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

با این حال، آصفه استانکزی، فعال امور پناهندگان، می‌گوید که با هر رویدادی در کشور میزبان به ‌ویژه در بحران سیاسی پاکستان، پناهندگان متأثر می‌شوند. خانم استانکزی، می‌افزاید: «در پاکستان اتفاقات اخیری که شکل گرفته، تأثیرات منفی‌اش رَ بر مهاجرین دارد؛ چرا که باعث یک ‌نوع بی‌ثباتی سیاسی شده و این بی‌ثباتی سیاسی، باعث به‌هم‌خوردن آرامش و امنیت عامه‌ی مردم و مخصوصاً مهاجرین شده است.»

با این ‌که آغاز تنش سیاسی در پاکستان، به برکناری عمران‌خان، نخست‌وزیر پیشین اسلام‌آباد، از سمتش برمی‌گردد؛ اما شدت تنش در این کشور، زمانی به اوج رسید که نیروهای امنیتی پاکستان، بدون اطلاع از قبل اعلام‌شده، عمران‌خان، رهبران حزب تحریک انصاف را بازداشت کردند. در واکنش به بازداشت او، هواداران حزب تحریک انصاف، اعتراض‌های گسترده‌ای را در جاده‌ها به راه انداختند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: