شماری از باشندگان شهر کابل در ناحیه‌های مختلف، می‌گویند که از چند هفته به این سو، در شبانه‌روز تنها چند ساعت محدود به برق دست‌رسی دارند که در این هوای گرم، گذران شب‌وروز را به آن‌ها دشوار کرده است.

خدیجه، باشنده‌ی دارالامان شهر‌ کابل، به سلام‌وطندار می‌گوید: «در این چند روزی که هوا بیش‌تر گرم شده، پرچوی برق زیاد شده. ما تنها دو ساعت از طرف صبح برق داریم، آن هم برای گرفتن آب و یک ساعت هم از طرف دیگر. دیگه برق نیست.»

خدیجه، می‌گوید؛ در حالی که به دلیل گرم‌شدن هوا، نیاز به برق بیش‌تر شده؛ اما برعکس، ساعت‌هایی که به برق دست‌رسی دارد، کاهش یافته است.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

منصور، باشنده ناحیه‌ی هفدهم شهر کابل که مشکل هم‌سان با خدیجه را دارد، می‌گوید: «در ۲۴ ساعت، شاید چهار ساعت برق داشته باشیم. هوا گرم است و با یکی-دو ساعت که در روز برق می‌آید، مردم غریب استند، یخ‌چال‌هایی ندارند که تا ۲۴ ساعت آب را یخ نگه کند.» منصور، می‌افزاید که کم‌بود برق باعث شده که در این هوای گرم او و خانواده‌اش به آب سرد برای نوشیدن دست‌رسی نداشته باشند. «وقتی شام هم به طرف خانه می‌روم، آب یخ برای خوردن نیست؛ چون می‌گویند روز برق نبود و آب سرد نیست.»

افغانستان به دلیل وابسته‌بودن به برق وارداتی و تقاضای زیاد به این انرژی حیاتی، همیشه در تابستان‌ها و زمستان‌ها که شهروندان به وسایل سرمایشی و گرمایشی نیاز دارند، با مشکل کم‌بود برق روبه‌رو است.

افزایش پرچوی‌های برق در شهر کابل، شماری از دانش‌آموزان را برای دنبال‌کردن درس‌ها و برنامه‌های آموزشی شان نیز با مشکل مواجه کرده است.

فرحناز، باشنده‌ی دشت‌برچی و دانش‌آموز زبان انگلیسی در مرکز آموزشی «تک‌استار» در شهر کابل، با شکایت از افزایش پرچوی برق، می‌گوید: «روزانه به دلیل گرمی یا این که مبایلم چارچ نمی‌داشته باشد، نمی‌توانم درس بخوانم و شب هم که برق نیست و در تاریکی درس‌ خوانده و کمپیوتر کار کرده نمی‌توانم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

حکمت‌الله میوندی، سخن‌گوی شرکت برق‌رسانی افغانستان (برشنا)، با تأیید پرچوی‌های برق در ناحیه‌های ششم، پنجم و هفدهم شهر کابل، می‌گوید: «مشکلی که در این روزها پیدا شده، علت آن طوفان و باد‌ها است که در این اواخر بعضی لین‌ها را شارت کرده و به خاطر دوباره ترمیم‌کردن آن، بعضی ساحات شهر کابل تا حدی با پرچوی برق روبه‌رو است.»

میوندی، هم‌چنان می‌گوید که افزایش تقاضا به برق برای استفاده‌ی وسایل سرمایشی و امکان عرضه‌ی کم برق، باعث شده که شهر کابل با پرچوی برق روبه‌رو شود.

در حالی که برای برق‌رسانی به شهر کابل، به ۱۵۰۰ مگاوات برق نیاز است؛ اما اکنون، برشنا ۹۳۰ مگاوات برق را در این شهر توزیع می‌کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: