شماری از باشندگان کابل، با شکایت از آلودگی شدید صوتی در این شهر، می‌گویند که فروشندگان سیار مواد خوراکی، با جیغ‌زدن در بلندگوها برای جلب مشتری، آرامش را از آن‌ها گرفته اند.

نورآغا، باشنده‌ی سرای شمالی شهر کابل، می‌گوید: «مردم را اذیت‌وآزار می‌کند. در سرای شمالی و ده‌افغانان، لودسپیکر است که بی‌اندازه بد می‌خورد سر ما، به خصوص مریض‌ها. گاهی زرنج میوه‌، باز ترکاری و آب معدنی می‌آید.»

روز برای بخش زیادی از باشندگان کابل، به گونه‌ی معمول با صدای دل‌خراش بلندگوهای دست‌فروشان آغاز می‌شود؛ یکی صبح زود، در بلندگو برای فروش آب تصفیه‌شده جیغ می‌زند و دیگری برای خریدن اسباب کهنه‌ی خانه؛ دیری نمی‌گذرد که صدای بلندگوی آیسکریم‌فروش‌ها نیز به آن اضافه می‌شود و این وضعیت در بخش‌های شلوغ پایتخت، تا تاریک‌شدن هوا ادامه دارد.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

سردار، باشنده‌ی شهرآرای کابل نیز با شکایت از بلندگوهای دست‌فروشان، می‌گوید: «بسیار مزاحمت می‌کنند. آب معدنی، آیسکریم و رومی می‌آورند. صبح وقت و شام می‌آیند. باید درست جلوگیری شود.»

در همین حال، شهرداری کابل، روز گذشته -شنبه، ۱۷ سرطان- با پخش بیانیه‌ای در تویترش، از همه فروشندگان مواد خوراکی و غیرخوراکی خواسته که برای جلب مشتری از بلندگوها استفاده نکنند. در بیانیه‌ی این اداره آمده است: «شاروالی کابل به اطلاع فعالیت‌کنندگان اصناف مختلف مانند فروشندگان آیسکریم، آب معدنی، ترکاری‌فروشی‌های سیار، دست‌فروشان و تمامی اصناف مختلف در سطح شهر، می‌رساند که از استفاده‌ی بلندگوها، جداً خودداری کنند.» شهرداری افزوده که در صورت تخلف، بلندگوهای این فروشندگان گردآوری خواهد شد.

نعمت‌الله بارکزی، سخن‌گوی شهرداری کابل، می‌گوید: «شاروالی کابل در این تصمیم مطلقاً جدی است و کار جریان دارد. هر کس باعث مزاحمت به مردم شود، قطعاً شاروالی کابل اجراآت قانونی با آن خواهد داشت.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در سوی دیگر، شماری از فروشندگان در شهر کابل، می‌گویند که برای جلب مشتری، ناگزیر اند که از بلندگوها بهره بگیرند. مختار، فروشنده‌ای که در یکی از پس‌کوچه‌های شهر کابل بادنجان رومی می‌فروشد، می‌گوید: «ولا لودسپیکر که نباشد، نمی‌شود. در پشت کوچه که می‌روی، چُپ که تیر شوی، کی می‌فهمد تو چه آوردی؟ لودسپیکر که باشد، مردم می‌فهمد، می‌آیند و می‌خرند.»

احمد، فروشنده‌ی دیگری در شهر کابل، می‌گوید: «در همین کوچه‌ها از صبح وقت تا شام می‌برآییم. همین لودسپیکر، باعث می‌شود که مردم بیایند و بخرند. ما هم از مجبوری روشن می‌کنیم؛ در غیرش ما مشتری را از دست می‌دهیم.»

شهرداری کابل، در بیانیه‌ی روز گذشته‌اش،‌ هم‌چنان گفته که برای کاهش آلودگی صوتی در سطح شهر، تلاش دارد تا در هم‌آهنگی با اتحادیه‌ی صنف‌ها و شماری از نمایندگان شرکت‌های تولیدی، بدیلی را برای بلندگوها پیدا کند.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: