ریاست‌ جلب سرمایه‌گذاری شرکت برق‌رسانی افغانستان (برشنا)، برای تکمیل‌کردن نزدیک به ۲۴ درصد کار ناتمام پروژه‌ی لین انتقالی برق ۵۰۰ کیلوولت شبرغان_دشت الوان و توسعه‌ی سب‌استیشن دشت الوان، با یک شرکت داخلی تفاهم‌نامه‌ی هم‌کاری امضا کرد.

این تفاهم‌نامه‌‌، امروز (چهارشنبه، ۲۴ عقرب) در برنامه‌ای که به همین منظور در کابل برگزار شده بود، با شرکت داخلی «افغان انویست/سرمایه‌ی افغان» امضا شده است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

فریدالله‌ شرفمند، رییس جلب سرمایه‌گذاری برشنا، می‌گوید که با پایان کار پروژه‌ی لین انتقالی برق ۵۰۰ کیلوولت شبرغان_دشت الوان، ظرفیت سب‌استیشن دشت الوان هزار کیلوولت افزایش خواهد یافت.

او می‌افزاید: «این  پروژه را قرار بود در سال ۲۰۲۱ با حمایت مالی بانک توسعه‌ای‌ آسیایی به پایان برسد که نیمه‌تکمیل رها شد. ۷۶ درصد کارش تکمیل شده بود و نزدیک به ۲۴ درصد کارش مانده است. امروز، توافق‌نامه‌ی آن را امضا می‌کنیم، ظرفیت این لین انتقالی هزار مگاوات است که از ترکمنستان به سب‌استیشن دشت الوان انتقال داده می‌شود.»

به گفته‌ی شرفمند، سب‌استیشن دشت الوان، یکی از اساسی‌ترین و مرکزی‌ترین سب‌استیشن‌های برق در شمال کشور است که برق وارداتی ترکمنستان، اوزبیکستان و تاجیکستان به افغانستان، نخست به این سب‌استیشن وصل می‌شود. «پروژه‌ی دوم توسعه‌ی سب‌استیشن دشت الوان است که در این پروژه، حالا ۵۰۰ کیلوولت برق از ترکمنستان می‌آید و برای افغانستان نیاز است که این سب‌استیشن توسعه داده شود.»

رییس جلب سرمایه‌گذاری برشنا، هم‌چنان می‌گوید که ارزش مجموعی این دو پروژه ۳۶ میلیون و ۸۹ هزار و ۷۳۶ دالر است که کار آن تا دو سال پیش رو به پایان خواهد رسید.

از سویی هم، شیرباز کمین‌زاده، رییس شرکت «افغان انویست» برای تکمیل‌کردن این پروژه‌ها از صنعت‌کاران خواستار ۱۰ درصد پول پیش‌پرداخت‌ شده است.

او، می‌گوید: «به تمام صنعت‌کاران صدا می‌کنم که در این پروژه‌ی ملی ۱۰ درصد پول پیش بدهند، این یک کار ملی است؛ صنعت است که اقتصاد را مستقل می‌کند. زمینه‌ی کار را فراهم کرده و به همگی  زمینه کار فراهم می شود، همه از برکت برق است   زراعت ما میکانیزه می شود.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

با این حال، عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، نیز در این برنامه، پروژه‌های لین انتقالی برق ۵۰۰ کیلوولت شبرغان_دشت الوان و توسعه‌ی سب‌استیشن دشت الوان را مهم عنوان کرده و از صنعت‌کاران و سرمایه‌گذاران داخلی خواستار توجه جدی آن‌ها برای انجام کارهای تطبیق این پروژه‌ها شد.

او می‌گوید: «این پروژه‌ها نه تنها به مردم و صنعت فایده می‌رساند؛ بل در تفاوت قیمت‌های دیگر برق‌های وارداتی به شرکت برشنا، سالانه به کشور صدها میلیون دالر پس‌انداز می‌شود. از شرکت‌های قراردادی خواست ما این است که به پروژه توجه جدی کنند و هر قدر زود امکان دارد در تطبیق آن‌‌ها تلاش کنند.»

گفتنی است که تفاهم‌نامه‌های پروژه‌ی لین انتقالی برق ۵۰۰ کیلوات  شبرغان_دشت الوان در سال ۲۰۱۸ با یک شرکت خصوصی «KEC Internitional» به امضا رسید و قرار بود در سال ۲۰۲۱ به پایان برسد؛ اما پس از  تحولات سیاسی در کشور، کار آن به تعویق افتاد.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: