سازمان حفاظت از کودکان (save the children)، در تازهترین ارزیابیاش، میگوید که افغانستان در فهرست کشورهایی است که ساختار آموزشیاش در برابر خطر فروپاشی قرار دارد.
در این ارزیابی که امروز (سهشنبه، ۱۲ میزان) از سوی سازمان حفاظت از کودکان منتشر شده، آمده است که از میان کشورهای مورد ارزیابی در ۲۰۲۱، افغانستان در بالاترین سطح خطر قرار دارد.
بر اساس ارزیابی این سازمان، از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت، وضعیت نظامی آموزشی افغانستان بدتر شده و آیندهی کودکان به ویژه دختران، به خطر افتاده است.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
امارت اسلامی از زمان رویکارآمدن در افغانستان، دروازههای مکتب را به روی دانشآموزان دختر بالاتر از صنف ششم بسته است.
در کنار این، بحران اقتصادیای که در بیشتر از یک سال گذشته، دامنگیر شهروندان افغانستان شده، کودکان و نوجوانان زیادی را از رفتن به مکتب بازداشته و به کارگری در خیابانها و کارخانهها ناچار کرده است.
پس از افغانستان، سودان، سومالی و مالی، کشورهایی است که سیستمهای آموزشی در آنها در معرض خطر بالا قرار دارد.
سازمان حفاظت از کودکان، گفته است که بحران آبوهوایی، حق یادگیری کودکان را بیشتر تهدید میکند؛ زیرا رویدادهای آبوهوایی شدید به مکتبها آسیب میزند یا آن را تخریب میکند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
از سویی هم، به دلیل بحرانهای آبوهوایی -مانند سیلابها-، شمار زیادی از کودکان احتمال دارد ناچار به ترک خانههای شان شده و از آموزش باز بمانند.
به گفتهی این سازمان، کشورهایی که آسیبپذیری بالایی دارند، در معرض خطرهایی مانند تغییرهای آبوهوایی یا بحرانهای صحی قرار دارند.
این در حالی است که بر اساس آخرین آمارها در دورهی جمهوری، بیشتر از یکسوم جمعیت افغانستان، سواد خواندنونوشتن ندارد.