مسئولان اتحادیه‌ی ناشران افغانستان، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گویند که از ۲۰۰ ناشر و ۵۵۰ کتاب‌فروشی، ۳۰ درصد آن در دو سال گذشته از فعالیت باز مانده است. از سویی هم، از میان نشریه‌ها و کتاب‌فروشی‌هایی که اکنون فعالیت دارد، ۹۰ درصد آن با خطر ورشکستگی روبه‌رو است.

مسئولان می‌افزایند که اکنون ۹۰ ناشر و ۲۸۰ کتاب‌فروشی در شهر کابل فعالیت دارد.

سیداحمد سعید، رییس اتحادیه‌ی ناشران افغانستان، می‌گوید: «از میان ۲۰۰ ناشر و ۵۵۰ کتاب‌فروشی، ۳۰ درصد آن در دو سال گذشته متوقف شده و ۹۰ درصد کار شان با ورشکستگی روبه‌رو است.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

در همین حال، شماری از ناشران و کتاب‌فروشان، کاهش فرهنگ کتاب‌خوانی، نبود پشتیبانی از حق نشر/کاپی رایت، تغییر نصاب دانش‌گاه‌های کشور و افزایش مالیات را، از مشکلات عمده‌ی ناشران و کتاب‌فروشان عنوان می‌کنند.

عبدالمجید، مسئول «انتشارات حامد رسالت»، به سلام‌وطندار می‌گوید: «در بیش از یک سال فرهنگ کتاب‌خوانی کاهش یافته، از حفظ کاپی رایت حمایت وجود ندارد و نیز تغییر نصاب دانش‌گاه‌های کشور در یک سال پسین و اخذ مالیات، از مشکلات عمده‌ی ماست.»

با این حال، حیات‌الله مهاجر فراهی، معین امور نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ، به سلام‌وطندار می‌گوید که این وزارت از حفظ  حق نشر/کاپی رایت، حمایت می‌کند و در تلاش است تا مالیات بر ناشران و کتاب‌فروشان را معاف کند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

آقای فراهی، می‌افزاید: «وزارت اطلاعات و فرهنگ از حفظ کاپی رایت حمایت و مالیات بر ناشران و کتاب‌فروشان را معاف می‌کند و برنامه‌ی دیگر هم در بخش‌های مختلف داریم.»

این همه در حالی است که پیش از این مسئولان انتشارات مقصودی، نشر واژه، انتشارات یوسف‌زاده در «مارکت ملی» پل‌سرخ، به سلام‌وطندار گفته بودند که شهرداری کابل آنان را وادار کرده است تا جدا از جواز وزارت اطلاعات‌ و فرهنگ، برای انبار کتاب‌های شان، از شهرداری کابل نیز جواز بگیرند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: