چالش‌های چندگانه فراراه فعالیت مطبعه‌‌ها در کشور، این بخش را در معرض سقوط قرار داده‌ است. شماری از مطبعه‌داران در کابل می‌گویند که چاپ کتاب در بیرون از کشور و بی‌توجهی حکومت، کار آنان را با رکود روبه‌رو کرده است.

شاکر صفدری، یک تن از مطبعه‌داران در کابل، می‌گوید که چند ماه پیش دست‌کم هشت کارمند داشت، اما چالش‌های اقتصادی و نبود کار در بازار مطبعه سبب شده که تمامی کارمندانش را برکنار کند و اکنون فعالیتش با رکود روبه‌روست.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

در همین حال، مسئولان اتحادیۀ مطبعه‌های افغانستان که حدود ۲۰۰ مطبعه از سراسر کشور عضو آن است، می‌گویند که به استثنای یک یا دو مطبعه در کشور، تمامی مطبعه‌ها در حالت سقوط قرار دارند.

براساس معلومات این اتحادیه، در ماه‌های پسین شمار بسیاری از مطبعه‌ها در کشور از فعالیت بازمانده‌ و هزاران تن در این بخش بی‌کار شده‌اند.

محمدشاکر صمیمی، معاون اتحادیۀ مطبعه‌های افغانستان، دلیل رکود بازار مطبعه را چالش‌های اقتصادی، بی‌توجهی حکومت، انحصار بازار مطبعه، چاپ کتاب‌ها در بیرون از کشور به‌ویژه ایران و پاکستان و نیز مشکلات در زمینۀ واردات مواد اولیه عنوان می‌کند.

او می‌گوید برای رفع چالش‌های مذکور بارها به ارگان‌های مختلف دولتی به‌طور رسمی مراجعه کرده‌اند؛ اما برای رسیده‌گی به خواست‌شان اقدامی نشده‌ است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

بر بنیاد بررسی‌هایی که در دولت پیشین انجام شده، مطبعه‌های کابل ظرفیت چاپ حدود ۵۵۰ هزار جلد کتاب را در یک روز داراست.

تلاش کردیم دیدگاه وزارت اطلاعات و فرهنگ را پیرامون برنامه‌های حکومت سرپرست برای نجات مطبعه‌های کشور داشته باشیم؛ اما موفق نشدیم.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: