با تحولات اخیر در افغانستان، شماری از کسب‌وکارها از جمله نجاری، خیاطی و سفال‌گری با رکود روبه‌رو شده است. کاسبان/کسبه‌کاران از وضعیت بد کاروبارشان ابراز نگرانی می‌کنند و  می‌گویند که کارهای‌شان نسبت به گذشته به‌طور چشم‌گیری کاهش یافته است.

سمیع‌الله، یک تن از نجاران در کابل، به سلام‌وطندار می‌گوید که بیش از هشت ماه می‌شود، کاروباری ندارد. او می‌گوید که پیش از این، مصروف ساخت‌وساز پنجره و دروازه به ساختمان‌ها بود، اما با آمدن تحولات اخیر در کشور، ساخت‌وساز ساختمان‌ها متوقف شده و این امر کاروبارش را با رکود روبه‌رو کرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

در همین حال، تحولات اخیر بر کسب‌وکار خیاطان نیز سایه افکنده است. شماری از خیاطان می‌گویند که وضعیت کاروبارشان نسبت به گذشته به صفر رسیده است. عبدالواسع، که در منطقۀ بهارستان شهر کابل مشغول خیاطی‌ست، می‌گوید تحولات اخیر شوق‌وذوق مردم را برای تهیۀ لباس از بین برده است.

در کنار نجاران و خیاطان، وضعیت کاروبار سفال‌گران نیز به‌هم ریخته است. شماری از سفال‌گران در شهرآرای کابل، از ورشکست‌شدن بازار سفال‌گری شکایت می‌کنند و می‌گویند که آنان در گذشته روزانه دو تا سه تنور به فروش می‌رساندند، اما این روزها در یک هفته یا سه روز، یکی را به دشواری می‌فروشند.

محمد هاشم، یکی از سفال‌گران شهرآرای کابل وضعیت کسبش را نگران‌کننده عنوان می‌کند و از امارت اسلامی می‌خواهد که در کنار امنیت، زمینۀ کاروبار را به مردم فراهم کند. کاسبان دلیل‌های افت کاروبارشان را تغییر نظام، مالیات بلند، بالارفتن بهای دالر و وضعیت بد اقتصادی مردم عنوان می‌کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

با این حال، عبدالرحمن حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد، می‌گوید که این وزارت پشتی‌بانی از تولیدات داخلی و تشبثات کوچک را در اولویت کاری خود قرار داده است و تلاش می‌کند با تطبیق پروژه‌های بزرگ اقتصادی، زمینۀ کار را به شهروندان فراهم کند.

گفتنی‌ست که با روی‌کارآمدن امارت اسلامی در افغانستان، وضعیت بشری و اقتصادی مردم با گذشت هر روز بدتر می‌شود. پیش از این، شماری از سازمان‌های بین‌المللی با ابراز نگرانی از وضعیت جاری افغانستان، از وقوع فاجعه هشدار داده‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: