نشست دوروزه‌ای که میان نمایندگان ایالات متحده‌ی امریکا به شمول توماس وست، نماینده‌ی ویژه‌ی این کشور برای افغانستان، رینا امیری، نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا در امور زنان و حقوق بشر افغانستان و کرن دیکر، کاردار سفارت امریکا برای افغانستان در دوحه‌ی قطر با هیئتی از امارت اسلامی به ریاست امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه برگزار شد، در کنار موضوع‌هایی چون حقوق بشر و نگرانی‌های امنیتی، روی برخی موردهای دیگر نیز بحث شده ‌است. نمایندگانی از بانک مرکزی افغانستان و وزارت مالیه نیز شامل هیئت امارت اسلامی در دوحه بودند.

بر اساس اعلامیه‌هایی که در پایان این نشست از سوی وزارت‌های امور خارجه‌ی امارت اسلامی و امریکا پخش شده، بحث روی یافتن راه‌های اعتمادسازی پیرامون برخی موردها و استقبال امریکا از یک سلسله موردهای مثبت امارت اسلامی؛ مانند تعهدهای پی‌هم حکومت سرپرست در بخش استفاده‌نشدن خاک افغانستان در برابر هیچ کشوری و جلوگیری از کشت مواد مخدر، از آجنداهای مهم این نشست بوده ‌است.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

نمایندگان امریکا و حکومت سرپرست افغانستان، در حالی در باره‌ی اعتمادسازی روی برخی موردها باهم گفت‌وگو کرده اند که امارت اسلامی هنوز پیش‌شرط‌های جهانی مبنی بر آغاز تعامل رسمی با این حکومت را عملی نکرده است و به باور آگاهان، تا زمانی که این موارد از سوی حکومت سرپرست در نظر گرفته نشود، امکان اعتمادسازی وجود ندارد.

جمعه‌خان پویا، آگاه مسائل سیاسی، در این باره می‌گوید: «افغانستان از جمله کشورهایی است که به بیش‌تر کنوانسیون‌های بین‌المللی الحاق شده و ملزم به احترام به این کنوانسیون‌های اسولی متأسفانه احترام نمی‌شود. فکر می‌کنم کار به امریکا با توجه به سیاستی که طالبان/امارت اسلامی در پیش دارد، با این حکومت مشکل است.»

امریکا این نشست را پس از ماه‌ها به ویژه پس از این که امارت اسلامی رفتن دختران به دانش‌گاه‌ها و زنان به کار در نهاد‌های غیردولتی داخلی و خارجی را منع کرد، برگزار کرده است.

با این وجود، پرسش این جا است که امریکا با راه‌اندازی این گونه نشست‌ها و دیدارها با مقام‌های بلندپایه‌ی امارت اسلامی، به دنبال چیست؟

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

عزیز معارج، آگاه مسائل سیاسی، در این باره چنین می‌گوید: «امریکا پیام‌هایش را می‌توانست در خفا از طریق تلفن هم بگوید؛ اما از نگاه دیپلماتیک باید یک هیئت خواسته شود و سپس به جهانیان و به ملت خود بگویند که ما به این تاریخ هیئتی را خواستیم و این موارد را برای شان گفتیم.»

گفتنی است نشست‌هایی که در جریان دو سال گذشته در باره‌ی افغانستان در کشورهای منطقه و جهان برگزار شده، تا کنون هیچ نتیجه‌‌ی قناعت‌بخشی برای بهبود وضعیت جاری در کشور به دنبال نداشته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: