در حالی‌ که بانک مرکزی افغانستان/د افغانستان بانک، چندی پیش میزان برداشت پول نقد از حساب‌های شخصی را در هفته‌ به ۶۰۰ دالر و ۵۰ هزار افغانی افزایش داده؛ اما دارندگان حساب‌های شخصی، می‌گویند که هیچ یک از بانک‌های خصوصی آن را عملی نکرده است.

ممتاز الکوزی، از مشتریان میوند بانک، به سلام‌وطندار می‌گوید که هفته‌ی یک بار یا در دو هفته یک ‌بار می‌تواند تنها ۱۰۰ دالر از حساب خود برداشت کند.

او می‌افزاید: «دو سال یک هزار دالر خود را برداشت نتوانستیم. گاهی در هفته یک دفعه ۱۰۰ دالر می‌دهند. بسیار با مشکل روبه‌رو هستیم. ما پول کارمند را باید بدهیم و مواد خام باید بخریم. در طول ۱۵ روز این ۱۰۰ دالر چه درد ما را دوا می‌کند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

متین بیگ، از مشتریان عزیزی‌ بانک، می‌گوید که پولش در این بانک گیر مانده و در هفته می‌تواند تنها ۱۰۰ دالر برداشت کند.

به گفته‌ی او، بانک‌های خصوصی دستورهای بانک مرکزی را عملی نمی‌کنند و حتا گاهی هفته‌ی ۱۰۰ دالر هم به مشتریان خود پرداخت نمی‌کنند.

افزون بر این، بانک مرکزی افغانستان، میزان برداشت پول از حساب‌های شرکتی را نیز از ۲۵ هزار دالر به ۴۰ هزار دالر در هفته افزایش داده است؛ اما دارندگان حساب‌های شرکتی، نیز می‌گویند که این اقدام بانک مرکزی تا کنون عملی نشده است.

رحمان رحمانی که در یکی از بانک‌های خصوصی حساب شرکتی دارد، می‌گوید که از یک سال‌ونیم به این سو، نتوانسته است از حسابش پول برداشت کند.

او می‌افزاید که اکنون حتا برای تأمین نیازهای خانواده‌اش با مشکل روبه‌رو شده است؛ زیرا هر بار که برای برداشت پول به بانک مراجعه کرده، برایش گفته شده است که باید منتظر باشد.

رفیع ابراهیمی، دیگر دارنده‌ی حساب شرکتی، می‌گوید که به دلیل گیرماندن پول‌هایش در بانک، کسب‌وکار خود را از دست داده است.

او می‌افزاید: «حدود یک‌ونیم سال می‌شود که حتا یک افغانی نگرفته‌ام. مشکلات ما زیاد است. یک شرکت چه قدر باید داشته باشد تا فعال باشد؛ در حالی که ۹۰ درصد پول شان در بانک‌ها بند مانده باشد. مشکلات مالیات داریم، از برق داریم، از بل برق قرض‌دار هستیم، معاش کارمندان است. فعالیت تجاری نمی‌توانیم.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

در همین حال، حسیب‌الله نوری، سخن‌گوی بانک مرکزی افغانستان، می‌گوید که این مشکلات به زودی حل خواهد شد.

او می‌افزاید: «رهبری بانک مرکزی هر هفته با مقام‌های بانک‌های تجارتی جلسه می‌گیرد و از آن‌ها می‌خواهد که به مشتریان بهترین خدمات را ارائه کنند. به مردم خود اطمینان می‌دهم که به زودی به مشکلات موجود نقطه‌ی پایان گذاشته شود.»

شهروندان در حالی از گیرماندن پول‌های شان در بانک‌ها شکایت دارند که یک منبع در عزیزی بانک به سلام‌وطندار می‌گوید که بخش بانکداری در کشور با مشکلات نقدینگی روبه‌رو است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: