شورای مهاجران ناروی با پخش اعلامیه‌یی گفته که وضع محدودیت‌های اقتصادی بر افغانستان از سوی کشورهای کمک‌کنندۀ مالی پس از تسلط امارت اسلامی، روند انتقال کمک‌های بشردوستانه توسط نهادهای امدادرسان را دشوار و میلیون‌ها تن را از دریافت این کمک‌ها محروم کرده است.

در اعلامیه آمده است که اگر ایالات متحدۀ آمریکا و دیگر نهادهای حمایت‌کنندۀ مالی، اقدامات فوری را برای تسهیل روند انتقال کمک‌های بشردوستانه از طریق بانک‌ها روی دست نگیرند و از بانک مرکزی برای از سرگیری فعالیت‌های کلیدی‌اش حمایت نشود، دست‌رسی به میلیون‌ها شهروند افغانستان دشوار است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

یان ایگلاند، رئیس شورای مهاجران ناروی هشدار داده است که بحران حل‌نشدۀ نقدینه‌گی در افغانستان، محرک کلیدی بر تبدیل‌شدن وضعیت کنونی به فاجعۀ انسانی در جهان است. او افزوده است: «اگر خزانه‌داری آمریکا و دیگر مقام‌های مالی غربی به ما اجازۀ انتقال پول کمک را ندهند، ناگزیر خواهیم شد با دست بسته کار کنیم و نتوانیم پول را به شهروندانی که شدیداً به آن نیاز دارند برسانیم.»

این شورا تأکید کرده است در حالی که وضعیت بشری در افغانستان رو به بدترشدن و بسیاری از خدمات اجتماعی در این کشور در حال از بین رفتن است، نهادهای امدادرسان به دلیل بسته‌بودن کانال‌های مالی رسمی این کشور، نمی‌توانند عملیات‌های امداد و نجات خود را انجام دهند.

 به گفتۀ این شورا، برای رفع نیازمندی‌ها در راستای کمک‌های بشردوستانه، روند انتقال کمک‌های مالی به گروه‌های امدادرسان باید تسهیل شود؛ زیرا آن‌ها نمی‌توانند پول را از حساب‌های شان پس از دریافت برداشت کنند. در عین حال، بانک‌های محلی در آستانۀ سقوط قرار دارند و بازارها با کم‌بود نقدینه‌گی روبه‌رو اند.

شورای مهاجران ناروی گفته است که در شش ماه گذشته بارها برای دریافت کمک مالی و برداشت پول برای کمک‌های بشردوستانه با مشکل روبه‌رو شده است. به گفتۀ این شورا، اگر از بانک مرکزی برای از سرگیری فعالیت‌های کلیدی از جمله گردش پول نقد حمایت نشود، شهروندان افغانستان متحمل عواقب ناگواری خواهند شد.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

شورای مهاجران ناروی تصریح کرده که محدودیت‌های اقتصادی از سوی آمریکا و اروپا، سازمان‌های امدادرسان را در معرض شکست قرار می‌دهد که سبب به خطرافتیدن جان میلیون‌ها تن خواهد شد. این شورا از کشورهای کمک‌کنندۀ مالی خواسته است که نه‌تنها از بانک‌ها برای انتقال وجوه مالی حمایت شود؛ بل‌که اقداماتی برای تسهیل روند برداشت این وجوه پس از رسیدن به حساب‌های نهادهای امدادرسان روی‌دست گرفته شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: