شماری از تاجران از ادامۀ محدودیت‌های بانکی شاکی‌اند. آنان می‌گویند که وضع محدودیت‌های بانکی، روند انتقال پول به بیرون از کشور را با مشکلات روبه‌رو کرده است.

به گفتۀ آنان، با آن‌که محدودیت‌های برداشت پول از حساب‌های شخصی برداشته شده است، اما محدودیت برداشت از حساب‌های تجارتی هنوز پابرجاست.

عبدالجلیل احدی، یک تن از تاجران، به سلام‌وطندار می‌گوید که هم‌زمان با تغییر نظام سیاسی و منجمدشدن پول‌های افغانستان و نیز تغییر نظام بانکی، گرفتن پول نقد در زمان معین و هم‌چنان پرداخت آن، چالش‌های بسیاری را به تاجران به‌میان آورده است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

او می‌افزاید که روند انتقال پول به بیرون از کشور و هم‌چنان دریافت آن، از طریق حواله انجام می‌شود، در حالی‌که این روند هزینۀ گزاف را به آنان در پی دارد.

تاجران می‌افزایند که محدودیت‌های وضع‌شده بر نظام بانکی، به معاملات تجارتی آسیب رسانده است. نجلا نور، یک تن از زنان تجارت‌پیشه، به سلام‌وطندار می‌گوید: «زمانی که از طریق دونر و اکونت بانکی پول اضافه کنیم، در زمان دقیق آن نمی‌توانیم پول خود را به‌دست بیاوریم.»

در همین حال، تیمورشاه سادات، کارشناس مسائل اقتصادی، می‌گوید که منجمدماندن پول‌های افغانستان و محدودیت‌های وضع‌شده، نظام بانکی کشور را تضعیف کرده و در حالت شکننده‌گی قرار داده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

خواستیم دیدگاه بانک مرکزی را دربارۀ مشکلات تاجران داشته باشیم، اما صابر مومند، سخنگوی بانک مرکزی، با وجود وعدۀ پاسخ‌گویی، در این باره معلوماتی ارائه نکرد.

این مشکلات در حالی از سوی تاجران مطرح می‌شود که دیبرا لاینز، نمایندۀ ویژۀ دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان، در دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه گفته است که یوناما و آمریکا خواهان تضعیف سیستم بانکی افغانستان نیستند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: