بیش از شش ماه می‌شود که معاش پزشکان و کارمندان صحی‌ و اداری شفاخانۀ ۵۰ بستر درمان معتادان ولایت غزنی پرداخت نشده و هیچ‌گونه تخصیصی هم برای تأمین مصارف این نهاد صحی در نظر گرفته نشده است.

اجرا‌نشدن معاش کارمندان و تمویل‌نشدن این شفاخانه سبب شده است که این نهاد با خطر بسته‌شدن روبه‌رو شود. خان‌محمد افغان، پزشک روان‌شناس در این شفاخانه، به سلام‌وطندار می‌گوید که معاش آنان از آغاز سال جاری خورشیدی و یک ماه نیز از دورۀ جمهوری پرداخت نشده است و پزشکان با مشکلات اقتصادی روبه‌رو اند.

او می‌افزاید: «تقریباً از ماه حمل تا سنبله مکمل معاش‌های ما مانده، یک ماه از دورۀ جمهوری هم مانده، مشکلات بسیار زیاد است. دارو در شفاخانۀ ما نیست و در مواد غذایی بیماران دچار مشکل هستیم.»

اسماعیل گلستانی، پزشک معالج در این شفاخانه، می‌گوید که آنان مشکلات‌شان را با ریاست صحت عامۀ غزنی در جریان گذاشته‌اند؛ اما این اداره قادر به پرداخت معاش و تأمین مصارف شفاخانۀ درمان معتادان نیست.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

پرداخت‌نشدن معاش کارمندان این شفاخانه و نبود امکانات مالی و اداری سبب شده است که پنج تن از پزشکان این نهاد صحی از وظایف‌شان استعفا کنند و همین‌طور شمار کارمندان و بیماران این شفاخانه نیز کاهش یافته است.

عبدالبصیر امیرزی، رئیس شفاخانۀ ۵۰ بستر درمان معتادان غزنی، در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «پیش از این ۲۳ تن پرسنل داشتیم، پنج تن استعفا کردند. ۱۸ تن مانده‌ایم و هم‌اکنون ۱۱ تن بیمار و فقط یک دکتر داریم.»

آقای امیرزی هشدار می‌دهد که اگر امارت اسلامی و نهادهای خارجی معاش‌های کارمندان را پرداخت نکنند، به‌زودی همۀ کارمندان استعفا خواهند کرد و فعالیت این شفاخانه نیز به‌‌طور کامل متوقف خواهد شد.

او می‌افزاید: «پرسنل مجبور می‌شوند که استعفا کنند. پنج تن از پیش ما رفته، ناگزیر شده‌اند؛ چون بدون معاش وظیفه اجرا کرده نمی‌توانند. حالا هم اگر امارت اسلامی معاش‌ها را اجرا نکند، همه پرسنل می‌روند.»

در همین حال، علی‌محمد نیک‌فر، مدیر مالی و اداری این شفاخانه، می‌گوید که در یک سال گذشته هیچ‌گونه تخصیصی برای مصارف این شفاخانه در نظر گرفته نشده و این نهاد از شرکت‌های دارو و لوژستیکی بدهکار است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

با این حال، مولوی مصباح، رئیس صحت عامهٔ غزنی، با تأیید این موضوع به سلام‌‌وطندار می‌گوید که مشکل معاش کارمندان شفاخانۀ معتادان این ولایت وابسته به نهادهای تمویل‌کننده است.

به گفتۀ او، این موضوع را بارها با نهادهای تمویل‌کننده در جریان گذاشته‌اند؛ اما این نهادها علاقه‌یی برای تأمین مصارف شفاخانۀ درمان معتادان غزنی ندارند.

او می‌افزاید که کارمندان این شفاخانه نیز هیچ‌گونه گزارش مصارف‌ها و معاش‌های‌شان را با ریاست صحت عامۀ غزنی شریک نکرده‌اند.

فعالیت شفاخانۀ درمان معتادان غزنی در حالی کاهش یافته که میزان اعتیاد در این ولایت با گذشت هر روز در حال افزایش است و معتادان در غزنی از نبود مرکزهای درمانی مجهز برای ترک اعتیادشان شاکی‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: