شماری از معتادانی که به دلیل آموزش فن و حرفه و ترک اعتیاد، به مرکز ۵۰۰۰ بستر ترک اعتیاد منتقل شده بودند، اکنون ۵۳۰ تن آنان پس از یک دوره‌ی آموزشی چهارماهه از پنج بخش این مرکز فارغ شده اند.

دین‌محمد حق‌بین، معین مالی و اداری وزارت کار و امور اجتماعی، می‌گوید که ۵۳۰ معتاد صحت‌یاب‌شده به مدت چهار ماه در پنج بخش خیاطی، برق، بیک‌دوزی، کفش‌دوزی و ترمیم ابزار برقی خانه، آموزش دیده اند و روز گذشته در هنگام فراغت آن‌ها به ۲۰۰ تن شان ابزار کار به هم‌کاری مؤسسه‌ی «Serve Afghanistan» توزیع شده است.

او می‌افزاید: «۵۳۰ معتاد صحت‌یاب‌شده که به مدت چهار ماه در پنج بخش خیاطی، برق، بیک‌دوزی، کفش‌دوزی و ترمیم ابزار برقی خانه، آموزش دیده اند و به ۲۰۰ تن شان که از سوی خانواده‌های شان تضمین گرفته شده است، ابزار کار به هم‌کاری مؤسسه‌ی Serve Afghanistan توزیع می‌شود.»

۲۸ میلیون تن در افغانستان از مصرف مواد مخدر متأثر شده اند

در همین حال، مسئولان در معینیت مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله، می‌گویند که چهار میلیون تن در افغانستان معتاد به مصرف مواد مخدر اند و نیز ۲۸ میلیون تن دیگر از آن متأثر شده اند. عبدالرحمان قاسمی، معین ملکی معینیت مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله، می‌گوید که ۱۰۰ هزار معتاد به مصرف مواد مخدر، پس از درمان به خانواده‌های شان برگشته اند و نیز ۲۰ هزار تن در کابل و دیگر ولایت‌ها زیر درمان قرار دارند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

او می‌افزاید: «چهار میلیون تن در افغانستان معتاد به مصرف مواد مخدر اند و نیز ۲۸ میلیون تن دیگر از آن متأثر شده اند. پس از حاکمیت امارت اسلامی، ۱۰۰ هزار معتاد به مصرف مواد مخدر، پس از درمان به جامعه برگشته اند و نیز ۲۰ هزار تن در کابل و دیگر ولایت‌ها زیر درمان قرار دارند.»

همین گونه، مسئولان مؤسسه‌ی«Serve Afghanistan» ، می‌گویند به ۲۰۰ تن از معتادان صحت‌یاب‌شده که از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای فارغ شده، پنج قلم ابزار کار به هزینه‌ی شش میلیون و ۶۰۰ هزار افغانی توزیع کرده اند.

صابر عالمی، مسئول مؤسسه‌ی«Serve Afghanistan» ، می‌گوید که این برنامه ادامه خواهد داشت. او می‌افزاید: «ما امروز به ۲۰۰ تن از معتادانی که صحت‌یاب و از آموزش‌های فنی و حرفه‌‌ای فارغ شده اند، پنج قلم ابزار کار به هزینه‌ی شش میلیون و ۶۰۰ هزار افغانی توزیع کردیم.»

معتادان صحت‌یاب‌شده از امارت اسلامی خواهان زمینه‌ی کار در نهادهای حکومتی اند

از سویی هم، شماری از کارگران فنی که از این دوره‌ی آموزشی چهارماهه فارغ شده اند، از امارت اسلامی می‌خواهند که زمینه‌ی کار را در نهادهای حکومتی به آن‌ها فراهم کند.

محمدیعقوب ۴۲ساله، دانش‌آموخته‌ی دانش‌کده‌ی فارمسی دانش‌گاه کابل است. او می‌گوید که چندین سال می‌شد به مواد مخدر معتاد شده بود و پیش از آن، در ریاست قوانین فارمسی وزارت صحت عامه وظیفه داشت.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

محمدیعقوب که اکنون مصرف مواد مخدر را ترک کرده و صحت‌یاب شده است، دلیل معتادشدنش را، نشست‌وبرخاست با دوستان نااهل می‌داند. او اکنون با خرسندی از ترک اعتیاد، از وزارت کار و امور اجتماعی، می‌خواهد که او را به وظیفه‌ی قبلی‌اش که در وزارت صحت عامه بود، بگمارد.

محمدیعقوب، می‌‌افزاید: «من در دوره‌ی جمهوری در وزارت صحت عامه کار می‌کردم و در کنار آن، یک داروفروشی نیز داشتم؛ اما زمانی که به اعتیاد رو آوردم، همه چیز را از دست دادم و اکنون اعتیاد را ترک کرده و صحت‌یاب شده‌ام. از امارت اسلامی می‌خواهم که به کار پیشینم که در وزارت صحت عامه بودم، مرا بگمارد.»

نصرت‌الله، باشنده‌ی کابل و دانش‌آموخته‌ی انستیتیوت سیدجمال‌الدین افغان، از دیگر کارگران فنی است که از این دوره‌ی آموزشی فارغ شده است. او می‌گوید که چهار سال پیش به مواد مخدر معتاد شده بود و سه سال روزهای سختی را در غرب کابل زیر «پل سوخته» گذرانده است.

او می‌گوید در کنار این که از خانواده و جامعه دور شده بود، حتا کودکان او را در کوچه‌های شهر که می‌گذشت، با سنگ می‌زدند. نصرت‌الله، می‌افزاید که پیش از این در یکی از مکتب‌های دولتی معلم بوده و اکنون که اعتیاد را ترک کرده و درمان شده است، از امارت اسلامی می‌خواهد که او را دوباره به وظیفه‌ی پیشینش بگمارد.

گفتنی است که بر بنیاد معلومات وزارت کار و امور اجتماعی، هم‌اکنون ۱۱۰ مرکز آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در کشور فعالیت دارد و از این میان، ۵۲ مرکز آن از سوی این وزارت پشتیبانی می‌شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: