شمار زیادی از معتادان به مصرف مواد مخدر در غزنی، می‌گویند که دست‌رسی‌ آسان به مخدر و بی‌کاری، سبب شده است که پس از بارها سپری‌کردن دوره‌ی درمانی، باز هم به مصرف آن رو بیاورند. 

راضیه، باشنده‌ی غزنی که از پنج ‌سال به این سو مواد مخدر مصرف می‌کند، می‌گوید که در این مدت دو بار دوره‌ی ترک اعتیاد را پشت سر گذاشته است.

او می‌افزاید: «امسال، پنج سال می‌شود. من در این پنج سال دو بار ترک کرده‌ام؛ اما باز هم به این بیماری مبتلا شده‌ام. به شوهرم می‌گفتم برو در بیرون یا تهکوی مواد بکش؛ اما قبول نمی‌کرد. به همین خاطر دیگر نشد که ترک کنم.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

همین گونه، رضا، برادر یکی از معتادان به مواد مخدر در غزنی‌، می‌گوید که برادرش بارها دوره‌ی درمانی ترک اعتیاد را پشت سر گذاشته؛ اما به دلیل بی‌کاری و دست‌رسی آسان به مواد مخدر، باز هم به مصرف آن رو آورده است.

او می‌افزاید: «برادرم را سه بار بستری کردیم؛ اما بعد از وقفه‌ی یک تا دو سال دوباره به مواد مخدر رو آورده است. ما خواهش‌مندیم که مسئولان امارت اسلامی، موادفروشان را کنترل و از فروش مواد مخدر جلوگیری کنند.»

در همین حال، ذبیح‌الله سعادت، سرپرست شفاخانه‌ی ۵۰ بستر درمان معتادان در غزنی، می‌گوید که مسئولان در این شفاخانه برای بیماران، یک دوره‌ی درمانی را در داخل شفاخانه و سپس برای یک سال دیگر، خدمات درمانی را به طور نظارتی در بیرون از شفاخانه به آنان ارائه می‌کنند.

او می‌افزاید: «روند کار ما طوری است که بیمار را ۴۵ روز در شفاخانه درمان می‌کنیم و بعد یک سال روند تعقیبی داریم که در این مدت به بیمار مشکلی پیش می‌آید. شماری از آنانی که سال‌ها مواد کشیده، حتماً از هر لحاظ آسیب دیده اند. ما تلاش می‌کنیم تا یک سال بر آنان نظارت داشته باشیم.»

رسول‌خان نظری، رییس صحت ‌عامه‌ی غزنی، نیز می‌گوید که برای برنگشتن معتادان درمان‌شده به مصرف مخدر، دولت و خانواده‌ها باید زمینه‌ی کار را به آنان فراهم کند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

او می‌افزاید: «باید به آنان زمینه‌ی کار فراهم شود، هرچند اگر کار عادی هم باشد. آنان باید سرگرم شوند تا بار دوم به مواد مخدر مبتلا نشوند و سبب ایجاد مشکلات در زندگی خود، خانواده و فرزندان شان، مشکلات اقتصادی، آموزشی و اجتماعی نشوند.»

بر اساس آمار فرماندهی امنیه‌ی غزنی، بیش از ۱۵۰ هزار تن به شمول زنان و کودکان در این ولایت به مصرف مواد مخدر معتاد اند. گل‌محمد، مدیر مبارزه با مواد مخدر فرماندهی امنیه‌ی غزنی، می‌گوید: «۲۸۵ زن، ۸۵ کودک و دو هزار ۵۶۰ تن که بی‌سرپناه اند، به این عمل مبتلا شده اند. ۵۶۰۰ تن شدیداً مبتلا اند، ۲۵۰۰۰ تن آنان در سطح متوسط و ۸۰ هزار تن در سطح عادی معتاد به مواد مخدر اند.»

بی‌کاری، دست‌رسی آسان به مواد مخدر و نبود سازوکار درست درمانی، سبب شده است که میلیون‌ها شهروند به مصرف مخدر معتاد و از زندگی همگانی به حاشیه رانده شوند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: