مسئولان شفاخانه‌ی «۱۰۰۰ بستر معتادان ابن سینا» در کابل، می‌گویند که اخیراً ۱۰۶۸ فرد معتاد به مواد مخدر را جمع‌آوری کرده و زیر نظارت گرفته که از این میان، ۲۵۰ تن آن‌ها پس از ترک اعتیاد مرخص شده اند.

به گفته‌ی مسئولان این شفاخانه، در هر ۴۵ روز ۱۰۰۰ فرد معتاد به مواد مخدر در این شفاخانه درمان می‌شوند و از آغاز سال روان تا کنون، ۶۵۰۰ تن درمان شده اند‌.

وحیدالله کوشان، معاون معالجه‌ای شفاخانه‌ی «۱۰۰۰ بستر معتادان ابن سینا»، امروز در برنامه‌ی مرخصی ۲۵۰ تنی که دوره‌ی ترک اعتیاد را پشت سر گذاشته اند، می‌گوید‌ که اکنون ۱۰۶۸ تن زیر درمان قرار دارند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

او می‌افزاید: «از آغاز سال روان تا کنون، ۶۵۰۰ تن معتاد درمان و به فامیل‌های شان تسلیم داده شده اند و محفل امروز هم برای تسلیم‌دهی ۲۵۰ تن معتاد به بستگان آن‌ها، برگزار شده است.»

با این که امارت اسلامی همواره بر مبارزه با کاشت و فروش مواد مخدر تأکید کرده، اما افغانستان هم‌چنان از کشورهایی در منطقه به شمار می‌رود که بیش‌ترین میزان تولید مواد مخدر و شمار افراد معتاد به این مواد را به خود اختصاص داده است.

با این همه، برای کاهش آمار اعتیاد در کشور، جامعه‌شناسان معتقد اند که طرح درمان معتادان به مواد مخدر، کارایی چندانی ندارد و باید در تلاش توقف‌دادن به کانال‌های تجارتی و فروش مواد مخدر بود.

حبیب‌الله عاقلی، جامعه‌شناس، می‌گوید: «درمان و جمع‌آوری معتادان برای مبارزه با مواد مخدر، پاسخ‌گو نخواهد بود و سه راه حل وجود دارد که شناسایی حامیان اصلی و کشت‌کنندگان مواد مخدر، تعریف یک مکانیزم حقوقی برای مواد مخدر و فروشندگان و تدوین یک سیاست جنایی در باب مواد مخدر، می‌باشد.»

در همین حال، تجربه‌ی افرادی که اعتیاد به مواد مخدر را پشت سر گذاشته اند، نیز نشان می‌دهد که در افزایش آمار اعتیاد به مخدر، عامل‌های بسیاری دخیل است. به گفته‌ی آن‌ها، نابسامانی‌های اجتماعی و دست‌رسی آسان به مواد مخدر، از مهم‌ترین عامل‌ها به شمار می‌رود.

عبدالصبور که به تازگی پس از ترک اعتیاد به آغوش خانواده‌‌اش برگشته است، می‌گوید: «مدت ۱۰ سال می‌شود که مواد مصرف می‌کردم و دو ماه پیش برای ترک مواد مخدر به این شفاخانه آمدم و اعتیاد را ترک کردم. ابتدا از سگرت/سیگار شروع کردم تا پودر رسیدم. این جا شفاخانه نیست، زندان است. حکومت باید برای مبارزه با مواد مخدر، با فروشندگان و ساقیان مواد مخدر برخورد جدی کند.»

میوند هوش‌مند، روان‌شناس موظف در شفاخانه‌ی «۱۰۰۰ بستر معتادان ابن سینا»، اما می‌گوید که در افزایش افراد معتاد به مواد مخدر، مشکلات خانوادگی و اختلال‌های روانی، نقش اساسی دارد.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

او می‌‌افزاید: «مدت معیاری برای ترک اعتیاد ۴۵ روز در نظر گرفته شده است؛ اما بیمارانی که مشکلات روانی دارند، روند ترک آنان تا ۹۰ روز ادامه دارد.»

شفاخانه‌ی «۱۰۰۰ بستر معتادان ابن سینا» در کابل، یکی از بزرگ‌ترین درمان‌گاه‌‌های معتادان مواد مخدر در پایتخت است؛ مکانی که همه‌ساله شمار زیادی از افراد معتاد به مواد مخدر را زیر درمان قرار می‌دهد.

گفتنی است که کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان، همواره یکی از چالش‌های جدی در این کشور بوده است. بر اساس گزارش‌ها، اکنون بیش‌تر از سه میلیون شهروند افغانستان به مصرف مواد مخدر معتاد اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: