معاون دوم رییس‌الوزرای امارت اسلامی، می‌گوید که اکنون نزدیک به پنج میلیون تن در افغانستان، به مصرف مواد مخدر معتاد استند.

عبدالسلام حنفی، معاون دوم رییس‌الوزرا، امروز (چهارشنبه، ۱۳ میزان)، می‌گوید که نزدیک به پنج میلیون تن در افغانستان به مصرف مواد مخدر معتاد استند که یک میلیون شان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهد.

به گفته‌ی او، بیش‌تر معتادان به مخدر در افغانستان افراد دانش‌آموخته اند.

بی‌کاری و ناداری در کنار دیگر عامل‌های اجتماعی-روانی، از مهم‌ترین عامل‌های اعتیاد به مصرف مخدر در افغانستان گفته شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

وحید‌الله، یکی از معتادان در کابل، می‌گوید که ۲۰ سال عمر دارد و بارها برای ترک مخدر در درمان‌گاه‌های ویژه‌ی معتادان بستری شده؛ اما بی‌کاری و ناداری، باعث شده که پس از هر بار ترک، باز هم به مصرف مخدر رو بیاورد. «مه ر بیمارستان بردن، تداوی شدم، تا دو سال به اعتیاد نزدیک نشدم؛ اما بعد از این که به فقر و نبود کار مواجه شدم، مجبور شدم که دوباره به اعتیاد روی بیارم.»

در همین حال، شرافت زمان، سخن‌گوی وزارت صحت عامه، می‌گوید که این وزارت تلاش دارد، معتادان بیش‌تری را زیر برنامه‌های درمانی قرار بدهد.

آقای زمان، می‌گوید: «در یک سال پسین، این وزارت، ۲۶ هزار تن را تداوی کرده و اکنون بیش از ۶۰ بیمارستان فعال است که هزار تن را تداوی می‌کند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

با این حال، برنامه‌ی توسعه‌‌ای سازمان ملل متحد در افغانستان، گفته است که در هم‌آهنگی با دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، دو میلیون دالر را برای درمان معتادان به مواد مخدر در افغانستان هزینه خواهد کرد.

برنامه‌ی توسعه‌ای سازمان ملل متحد افزوده که این مقدار پول را در هم‌کاری با دفتر مبارزه با موادمخدر و جرایم سازمان‌یافته سازمان ملل، در بخش تهیه‌ی دارو، تجهیزات و کیت‌های بهداشتی ضروری به ۱۷ مرکز درمانی ویژه‌ی ترک اعتیاد در سراسر افغانستان، اختصاص می‌دهد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: