۴۴ کارآموز از کورس‌های آموزش تجارت آنلاین فارغ شدند. مسئولان در وزارت اطلاعات‌وفرهنگ، در مراسم فراغت این کارآموزان که زیر نام «برنامه‌ی تخصصی فریلانسینگ» برگزار شده بود، می‌گویند که هم‌اکنون رقم بی‌کاری در کشور افزایش یافته است.

به گفته‌ی آنان، هم‌اکنون دو میلیون تن در کشور بی‌کار اند و بیش‌تر این افراد نیز جوانان دانش‌آموخته اند. محمدیونس راشد، معین امور جوانان وزارت اطلاعات‌وفرهنگ، می‌گوید که این برنامه را به هدف بالابردن توان‌مند‌ی اقتصادی جوانان در کشور برگزار کرده اند.

او می‌‌افزاید: «دو میلیون بی‌کار داریم و به یک میلیون تن زمینه‌ی کار فراهم شده است. وظیفه‌ی حکومت است که از راه‌های متفاوت برای رسیدگی به مشکلات آنان راه‌های حل جست‌وجو کند و ما از این طریق مدرسه‌ی آنلاین ایجاد و مکتب‌های آنلاین برای شهروندان افغانستان در بیرون از کشور هم فراهم کرده می‌توانیم.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

در همین حال، شماری از کارآموزان بازار آنلاین که روز گذشته از این برنامه فارغ‌ شدند، می‌گویند که آنان اکنون می‌توانند در بخش‌های تجارت آنلاین، طراحی گرافیک و فعالیت در شرکت‌های بزرگ جهان از طریق تطبیق پروژه‌های شان به گونه‌ی آنلاین سهم بگیرند.

محمداصیل عمر، عضو گروه فریلانسینگ افغانستان، می‌گوید که این برنامه برای رشد اقختصادی جوانان خیلی مؤثر است. او می‌‌افزاید: «من در بخش گرافیک فریلانسینگ کار کرده‌ام و در بخش ترجمه کار داشتم. چهار ماه پیش کار خود را آغاز کردم و در کشورهای مختلف برنامه‌های خود را به فروش رسانده‌ام.»

محمداسماعیل آرین، دیگر عضو گروه فریلانسینگ افغانستان، می‌گوید که پس از این می‌تواند از طریق تجارت آنلاین درآمد داشته باشد. او می‌‌افزاید: «من توانستم در سه ماه سه پروژه را تطبیق کنم. یک شرکت ۴۵۳ دالر و دیگر پروژه‌ی ۱۰۰دالری گرفتم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

مسئولان در وزارت اطلاعات‌وفرهنگ، می‌‌افزایند که آنان تصمیم دارند در سال آینده به ۲۰ هزار تن در سراسر کشور زمینه‌ی آموزش تجارت آنلاین را فراهم کنند.

گفتنی است که کورس‌های آموزش تجارت آنلاین پیش از این تنها در بلخ برگزار می‌شد؛ اما هم‌اکنون این کورس‌ها در ولایت‌های کابل، کندهار و ننگرهار نیز برگزار می‌شود.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: