ولسوالی رستاق تخار به‌دلیل اختلاف‌ها میان خیزش‌های مردمی به‌ تصرف طالبان درآمده است

یک منبع معتبر امنیتی در تخار که نخواست هویتش فاش شود، به سلام‌وطندار می‌گوید که نیروهای بسیاری از ولسوالی‌های ماورای کوکچه در ولسوالی رستاق مستقر شده بودند و این نیروها از هر نظر مشکلی نداشتند. اما به گفتۀ منبع، تنها عاملی که سبب عقب‌نشینی نیروهای امنیتی از ولسوالی رستاق و تصرف آن از سوی طالبان شد، نبود روحیۀ جنگی و وجود اختلاف‌های منطقه‌یی میان فرماندهان خیزش‌های مردمی بود.

«ادامۀ کمک‌های آمریکا به افغانستان، بسته‌گی به ایجاد اجماع سیاسی در حمایت از نیروهای امنیتی دارد»

عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی امروز در یک نشست خبری در کابل، بخشی از جزئیات سفرش به آمریکا را همه‌گانی کرد. او می‌گوید که با پایان حضور نظامی آمریکا در افغانستان، فصل تازه‌یی از روابط میان دو کشور ایجاد می‌شود. به گفتۀ او، آمریکا کمک‌هایش به افغانستان را ادامه می‌دهد؛ اما این کمک‌ها مشروط خواهد بود.

افزایش درگیری‌ها در کشور؛ در پانزده روز پسین بیش از ۶۰۰۰ خانواده آواره شده‌اند

با افزایش درگیری‌ها و تصرف شماری از ولسوالی‌ها در ولایت‌های مختلف کشور، مسئولان وزارت مهاجران و بازگشت‎‌کننده‌گان به سلام‌وطندار می‌گویند که در پانزده روز پسین بیش از ۶ هزار خانواده وادار به ترک خانه‌های‌شان شده و به محل‌های دیگر در ولسوالی‌ها و ولایت‌های هم‌جوار یا شهرهای بزرگ و امن‌تر، منتقل شده‌اند.

مجلس نماینده‌گان: نیروهای خیزش مردمی باید مدیریت شوند

هم‌زمان با افزایش درگیری‌ها و تصرف پی‌هم ولسوالی‌ها از سوی طالبان، خیزش‌های مردمی برای پس‌گیری ولسوالی‌ها در سراسر کشور در حال شکل‌گیری‌اند و ده‌ها تن در مناطق‌شان علیه جنگ‌جویان طالبان سلاح برداشته‌اند و در کنار نیروهای امنیتی با طالبان مبارزه می‌کنند.

کابل به اسلام‌آباد: از مهاجران به‌عنوان ابزار فشار استفاده نکنید

وزارت خارجه به اظهارات شاه‌محمود قریشی، وزیر خارجۀ پاکستان، دربارۀ مهاجران افغان واکنش نشان داده و از این کشور خواسته است که از مسألۀ مهاجران به‌عنوان ابزار فشار بر افغانستان استفاده نکند. قریشی روز گذشته در اظهاراتی گفته که پاکستان در جریان سال‌های گذشته میزبان ۳.۵ میلیون مهاجر افغان بوده است و از این بیش‌تر نمی‌پذیرد.

قلب مصنوعی جدید پاسخ‌گوی نیاز بیماران است

بیماری قلب بزرگ‌ترین قاتل در جهان است و حدود یک‌پنجم مردم در کشورهای توسعه‌یافته در دوران زنده‌گی‌شان به مشکلات قلبی دچار می‌شوند. در بدترین حالت تنها راه درمان پیوندزدن است، اما به‌دلیل تعداد زیاد بیماران قلبی در مقایسه با اهدای قلب، بسیاری از بیماران باید سال‌های بسیاری منتظر بمانند.

فسیل یک دایناسور بزرگ نینجاتیتان که ۱۴۰ میلیون سال پیش می‌زیسته، در ارجانتین پیدا شد

دانش‌مندان فسیل‌هایی را کشف کرده‌اند که ممکن است قدیمی‌ترین عضو شناخته‌شدۀ یک گروه از دایناسورها به‌نام تیتانوسورها باشد که بزرگ‌ترین حیوان‌های خشکی در تاریخ زمین بوده‌اند. پژوهش‌گران روز دوشنبه اعلام کردند که این فسیل متعلق به نوعی از دایناسورها به‌نام نینجاتیتان است که ۱۴۰ میلیون سال پیش و در دورۀ کریتاسیوس می‌زیسته‌اند.