همزمان با آغاز انتقال اموال تجارتی به گونهی رسمی از طریق خط آهن خواف_هرات، کار ساخت قطعهی چهارم این خط آهن از ایستگاه «روزنک» روز سهشنبه، ۲۰ سرطان، آغاز شد. مسئولان امارت اسلامی، میگویند که قطعهی چهارم خط آهن خواف_هرات تا شهرک صنعتی این ولایت ادامه مییابد.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، میگوید که روز گذشته ۱۰ واگن اجناس ساخت قطعهی چهارم از طریق این خط از ایران به هرات رسید. آقای مجاهد، میافزاید که با تکمیلشدن کار ساخت قطعهی چهارم خط آهن خواف_هرات، شهروندان میتوانند از طریق این خط آهن به ایران سفر کنند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در همین حال، مسئولان وزارت راه و شهرسازی ایران، میگویند که تصمیم دارند نقشهی توسعهی خط آهن در افغانستان را به سرعت اجرایی کنند.
میرشفیع، نمایندهی ویژهی وزارت راه و شهرسازی ایران، در گفتوگو با سلاموطندار میگوید که انتقالات به گونهی دایمی از طریق این خط آهن به گونهی دوجانبه ادامه خواهد داشت.
میرشفیع، میافزاید: «پلانها جریان دارد تا خط آهن خواف-هرات را به خط اوزبیکستان و چین و از این طریق راه تجارتی از طریق افغانستان به کشورهای منطقه وصل شود.»
از سویی هم، مسئولان محلی هرات، میگویند که هرات به عنوان قطب اقتصادی افغانستان، بیشترین تولیدات و کارخانهها را در خود جا داده است و این خط آهن کمک بزرگی به تاجران و صنعتکاران این ولایت خواهد بود.
نوراحمد اسلامجار، والی هرات، به سلاموطندار میگوید که وصلشدن افغانستان از طریق خط آهن خواف_هرات به کشورهای اروپایی، سبب رشد اقتصادی در کشور به ویژه هرات میشود.
آقای اسلامجار، میافزاید: «امروز به اولین بار در تاریخ افغانستان قطار از طریق ترکیه و ایران به هرات آمده است. هرات یک بستر بکر و قوی برای سرمایهگذاری است و خط ریل یکی از وسایلی است که صنعت ما را گسترش میدهد.»
با این همه، مسئولان ادارهی خط آهن افغانستان، میگویند که برنامه دارند تا خط آهن را به کشورهای اوزبیکستان و چین وصل کنند.
بختالرحمان شرافت، رییس عمومی خط آهن افغانستان، به سلاموطندار میگوید که خط آهن خواف–هرات، گامی بزرگ برای توسعه و جهش اقتصادی ایران و افغانستان است.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
آقای شرافت انتقال اموال به گونهی رسمی از طریق خط آهن خواف_هرات را روز تاریخی در روابط میان دو کشور عنوان میکند و میگوید که خط آهن بر گسترش روابط تجارتی میان افغانستان و ایران مؤثر واقع خواهد شد.
این اقدام راهبردی و مهم در صنعت حملونقل کشور که با پشتیبانی و همراهی مجموعهی راه آهن ایران و کنسرسیوم ریلی ایران و افغانستان صورت گرفته، منجر به یک خط امن دایمی برای حمل بار فعال شده و میتواند دسترسی جدیدی را برای تجارت میان دو کشور فراهم کند.