پس از به ‌قدرت‌رسیدن امارت اسلامی در افغانستان، افزون‌بر دگرگونی‌ها در بخش‌های دیگر، نظام آموزشی کشور نیز متأثر شده است. مسئولان شماری از دانشگاه‌های خصوصی در کابل می‌گویند که شمار دانش‌جویان این نهادها به‌طور چشم‌گیری کاهش یافته است.

مصباح‌الله عبدالباقی، رئیس دانشگاه سلام به سلام‌وطندار می‌گوید که تحولات اخیر در کشور، بر دانشگاه‌ها و دانش‌جویان تأثیر گذاشته و انگیزۀ آنان را از بین برده است.  او می‌گوید، مشکلات اقتصادی در کشور نیز سبب شده است که شمار دانش‌جویان دانشگاه‌های خصوصی به‌شدت کاهش یابد.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

عبدالباقی می‌افزاید که باتوجه به وضعیت اقتصادی شهروندان، فیس دانشگاه‌های خصوصی از ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش یافته است، اما با آن‌هم دانش‌جویان نمی‌توانند به دانشگاه بروند. به گفتۀ او، براساس توصیه‌های امارت اسلامی، صنف‌های درسی دانش‌جویان دختر و پسر نیز جدا شده است.

محراب‌علی صفری، معاون دانشگاه غالب دلیل‌های دیگر کاهش دانش‌جویان را، فرار جوانان از کشور و آیندۀ ناروشن آنان عنوان می‌کند.

شماری از دانش‌جویان دانشگاه‌های خصوصی نیز می‌پذیرند که بسیاری از دانش‌جویان ترک آموزش کرده‌اند. آنان از وزارت تحصیلات عالی و دیگر نهادهای مربوطه می‌خواهند که برای کاهش فیس دانشگاه‌ها اقدام کنند، در غیر آن، بسیاری از جوانان از آموزش‌های عالی محروم خواهند شد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

پیش از این نیز در گزارشی از سلام‌وطندار دربارۀ آموزشگاه‌های آماده‌گی کانکور، مسئولان این آموزشگاه‌ها گفته بودند که شمار دانش‌آموزان‌شان به‌دلیل مشکلات اقتصادی، ۵۰ درصد کاهش یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: