همه‌ساله با فرارسیدن زمستان و تعطیلی مکتب‌ها، شمار بسیاری از دانش‌آموزان برای آماده‌گی کانکور یا آماده‌گی برای سال آیندۀ آموزشی به آموزشگاه‌های آماده‌گی می‌روند. اکنون شماری از مسئولان این آموزشگاه‌ها می‌گویند که ام‌سال شمار دانش‌آموزان شرکت‌کننده به‌طور چشم‌گیری کاهش یافته و مقدار هزینۀ آموزشی در این آموزشگاه‌ها نیز کم شده است.

جلال حیدری، مدیر مرکز آموزشی نظر زلمی در کابل، می‌گوید که ام‌سال در مقایسه با سال‌های گذشته آموزشگاه‌های آماده‌گی کانکور گواه تأثیرات منفی بوده و شمار دانش‌آموزان به دلیل‌های مختلف ۷۰ تا ۸۰ درصد کاهش یافته است.

آقای حیدری دلیل‌های کاهش شمار دانش‌آموزان را تغییر نظام، بی‌کارشدن شماری از افراد شاغل، پرداخت‌نشدن به‌موقع معاش کارمندان دولت، مشکلات اقتصادی و دلیل‌های دیگر می‌داند. او می‌افزاید: «وضعیت اقتصادی مردم خوب نیست، دانشگاه‌ها و شماری از مکتب‌ها بسته شده‌اند. این‌ها دلایلی‌اند که دانش‌آموزان کورس‌ها ام‌سال کاهش یافته است.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

مسئولان شماری دیگر از آموزشگاه‌های آماده‌گی در کابل می‌گویند که در شمار دانش‌آموزان و مقدار هزینۀ پرداختی ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش آمده است.

علی شیرزاد، آموزگار یکی از آموزشگاه‌ها در کابل، می‌گوید که سرنوشت ناروشن کشور، وضعیت کنونی اقتصادی و سیاسی و اختلال در روند یادگیری، روی روحیۀ دانش‌آموزان تأثیر منفی گذاشته است.

او می‌‌افزاید که بیش‌تر دانش‌آموزان با وجود این‌که در صنف حضور فیزیکی دارند، اما در این فکر اند که آینده چه‌گونه خواهد بود و آنان چه‌گونه می‌توانند خود را به یکی از کشورهای خارجی برسانند.

شماری از دانش‌آموزان آموزشگاه‌های آماده‌گی کانکور می‌گویند، با وجود این‌که در آموزشگاه‌ها شرکت می‌کنند، اما افکارشان مغشوش است و نمی‌توانند با فکر آرام درس بخوانند. حمیدالله ارسلا، دانش‌آموز یکی از مرکزهای آموزشی در کابل می‌گوید که در صنف‌های آماده‌گی شرکت می‌کند؛ اما آینده‌اش با سرنوشت ناروشن روبه‌روست.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

او می‌افزاید: «جوانان ناامید شده‌ و بیش‌ترشان رفته‌اند. فکر نمی‌کنم تا ماه حمل کسی دوام بیاورد، امیدی هم نیست. وضعیت کنونی بر همه چیز تأثیر گذاشته است. اقتصاد ضعیف شده و تحصیل با مشکل روبه‌رو شده است. وضعیت من هم مناسب نیست.»

این در حالی‌ست که مسئولان امارت اسلامی می‌گویند که تلاش می‌کنند تا برای دانش‌آموزان تسهیلات فراهم کنند و کیفیت درس‌ها را بالا ببرند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: