صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، میگوید که از هر سه کودک در افغانستان، یک تن از آموزش محروم مانده و حدود ۶۰ درصد این کودکان دختران اند.
یونیسف در گزارشی امروز (چهارشنبه، ۳۱ ثور)، تأکید کرده که آموزش، حق هر کودک است و آنها را به مهارتهایی مجهز میکند که برای رشد، شکوفایی و تصمیمگیری آگاهانه در زندگی ضروری است.
در این گزارش آمده که دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان، از ادامهی آموزشهای بالاتر از صنف ششم منع شده اند؛ در حالی که یادگیری حق ابتدایی هر کودک است.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
یونیسف گفته که در همکاری با بانک جهانی و بانک انکشاف آسیایی، از بیش از ۱۰ هزار صنف آموزشی مبتنی بر جامعه در سراسر افغانستان پشتیبانی میکند. از این میان، حدود هزار و ۵۰۰ مرکز، «صنفهای تسریعشدهی آموزشی» است که برای کودکانی طراحی شده که از آموزش رسمی عقب مانده، ترک تحصیل کرده یا هیچ گاه به مکتب دولتی دسترسی نداشته اند.
به گفتهی پشتیبانی حمایت از کودکان سازمان ملل، این برنامهها بیش از ۳۰۰ هزار کودک را تحت پوشش قرار داده که بیش از دوسوم آنها دختران استند.
در مرکزهای آموزش تسریعشده، دانشآموزان میتوانند در یک سال، محتوای دو سال درسی را بیاموزند و در نتیجه، امکان پیوستن دوباره به سیستم رسمی آموزشی تا صنف هفتم برای شان فراهم میشود.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
یونیسف میافزاید که با همکاری سایر شریکان جهانی، از ۱۴۸ مرکز آموزشی تسریعشده در شمال و مرکز افغانستان حمایت میکند که زمینهی آموزش را به دو هزار و ۲۰۰ دختر فراهم کرده است.
بر اساس گزارش، یونیسف تنها در ۲۰۲۴ از ۱۸ هزار صنف آموزشی مبتنی بر جامعه در افغانستان حمایت کرده؛ صنفهایی که امکان دسترسی به آموزش را به ۵۶۴ هزار کودک فراهم کرده کرده است.