جان کربی، هماهنگکنندۀ روابط استراتژیک شورای امنیت ملی آمریکا، روز گذشته در گفتوگویی با رسانهها گفته است که کشورش هماکنون برنامهیی برای به رسمیتشناختن امارت اسلامی ندارد.
او افزوده است ایالات متحده در مرحلهیی نیست که اقدام به این کار کند و «از هر ملتی در جهان بهویژه همسایههای افغانستان نیز میخواهد تصمیمی اتخاذ نکنند که ثبات و امنیت این کشور را کمتر از آنچه اکنون است، کاهش دهد.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
شماری از آگاهان سیاسی به سلاموطندار میگویند که امارت اسلامی به هیچ تعهدی در برابر خواستههای جهانی پابند نبوده است.
ویس ناصری، یک تن از آگاهان مسائل سیاسی، میگوید امارت اسلامی در ده ماه گذشته ثابت کرده است که هیچ ظرفیتی برای ادارۀ افغانستان ندارد. او میافزاید که هدف از برقراری روابط شماری از کشورها با امارت اسلامی، کمک به شهروندان افغانستان است و هیچ کشوری حاضر نیست بهطور رسمی امارت اسلامی را به رسمیت بشناسد.
خلیلاحمد نادم، یکی دیگر از آگاهان مسائل سیاسی، نیز به این باور است که حکومت فراگیر یکی از خواستههای مهم جامعۀ جهانیست که تاهنوز از سوی امارت اسلامی عملی نشده است.
آقای نادم تأکید میکند افزون بر آمریکا، کشورهای روسیه، چین و ایران که رابطۀ خوبی با امارت اسلامی دارند، نیز حکومت سرپرست را به رسمیت شناخته نشدهاند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
از سوی دیگر، محمود اضطرابی، استاد دانشگاه و آگاه روابط بینالملل، میگوید که کشورهای رقیب آمریکا هماکنون در ارتباط با امارت اسلامی از خود چراغ سبز نشان دادهاند. به گفتۀ او، در صورتی که این کشورها امارت اسلامی را به رسمیت بشناسند، آمریکا نیز با درنظرداشت منافع خود در افغانستان ممکن است امارت اسلامی را به رسمیت بشناسد.
خواستیم در زمینه دیدگاه مسئولان امارت اسلامی را نیز داشته باشیم؛ اما با تماسهای پیهم موفق نشدیم. هرچند بیشتر از ده ماه از حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان میگذرد، اما تاهنوز هیچ کشوری حکومت سرپرست را به رسمیت نشناخته است.