مسئولان وزارت معارف حکومت سرپرست افغانستان، امروز (چهارشنبه، ۱ حمل ۱۴۰۳)، با نواختن زنگ مکتب در لیسهی امانی در شهر کابل، سال نو آموزشی را بیحضور «دانشآموزان دختر» آغاز کردند.
این سومین سال آموزشی است که دانشآموزان دختر بالاتر از صنف ششم در افغانستان، از آموزش محروم میشوند. حکومت سرپرست امارت اسلامی، پس از رویکارآمدن در ۲۴ اسد ۱۴۰۰، آموزش دانشآموزان دختر بالاتر از صنف ششم را تا اطلاع بعدی منع کرد؛ اقدامی که محکومیتهای داخلی و بینالمللی بسیاری را به دنبال داشته است.
روز گذشته، شمار بسیاری از شهروندان و مقامهای حکومت پیشین، از حکومت سرپرست افغانستان خواستند که دروازههای مکتبها را به روی دانشآموزان دختر بالاتر از صنف ششم باز کند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
با این همه، حبیبالله آغا، سرپرست وزارت معارف، در برنامهی نواختن زنگ مکتب در لیسهی امانی، بیهیچ اشارهای به دختران میگوید که این وزارت متعهد است به شهروندان در بخشهای دوردست افغانستان و کودکان بازگشته از کشورهای همسایه، خدمات آموزشی معیاری و متوازن را فراهم کند.
سرپرست وزارت معارف، از خانوادهها میخواهد که به دنبال آغاز سال نو آموزشی، کودکان واجدشرایط شان را در مکتب نامنویسی کنند. او میافزاید: «نصاب آموزشی علوم عصری و دینی در کشور بیکیفیت است و با علم بیکیفیت دستآورد نمیداشته باشیم. ما برای بهبود علوم عصری و دینی، تلاش میکنیم که با معیارهای جهانی همگام شود.»
مسئولان وزارت معارف، از کادرهای مسلکی و فنی افغانستان به ویژه متخصصان آموزشوپرورش، میخواهند که مشورتهای شان را در راستای معیاریسازی ساختار آموزشوپرورش، با آنها شریک کنند.
در همین حال، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاستالوزرای امارت اسلامی، در این برنامه بر آموزش علوم عصری تأکید کرد. «ما به علم معاصر و تکنالوژی نیاز داریم که دسترسی داشته باشیم. در سالهای جنگ، کودکان در مناطق دوردست از آموزش دور ماندند و ما تلاش میکنیم که مکتبها را در مناطق دوردست گسترش بدهیم و نیز ما در جامعه به علوم عصری و دینی نیاز داریم.»
با این حال، شماری از دانشآموزان دختر بالاتر از صنف ششم، از حکومت سرپرست امارت اسلامی میخواهند که دروازههای مکتبها را به روی دانشآموزان دختر بالاتر از صنف ششم باز کند.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
تهمینه، دانشآموز صنف هفتم در مکتب «ذبیحالله عصمتی» در شهر کابل، به سلاموطندار میگوید: «بسیار غمگین استم که ارتقای صنف کرده نمیتوانم. من میخواهم که مکتبهای ما باز شود.»
پروانه، دانشآموز صنف یازدهم در مکتب «رحمان مینه» در شهر کابل، نیز میگوید: «امسال صنف دوازده میشدم و این که مکتبهای پسران شروع شد و از ما شروع نشده، نگران استم. از امارت اسلامی میخواهیم که به ما اجازه بدهد که تحصیل کنیم.»
مسئولان وزارت معارف، همچنان میگویند که به دلیل کار روی نصاب آموزشی برای دانشآموزان دختر بالاتر از صنف ششم، دروازههای مکتبها به روی آنها بسته مانده است و با حلشدن این مسئله، همه دختران میتوانند به مکتب بروند.