عزیزالله عمر، فرمانده امنیه‌ی پروان که در جمع شماری از فرماندهان امنیه‌ی ولایت‌ها به درخواست هبت‌الله آخوندزاده، رهبر امارت اسلامی، چند روز پیش به کندهار نزد او فرا خوانده شده بود، در گفت‌وگو با خبرنگار محلی سلام‌وطندار می‌گوید که رهبر امارت اسلامی در دیدار با فرماندهان امنیه‌ی ولایت‌ها، بر بازگشایی دروازه‌های مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها به روی دختران، قانون اساسی و انجام‌نشدن بازرسی خانه‌به‌خانه از طرف شب، تأکید کرده است.

آقای عمر، به نقل از رهبر امارت اسلامی، می‌افزاید که موضوع بسته‌ماندن مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها به روی دختران، تنها به دلیل نهایی‌نشدن نصاب آموزشی است که از سوی کمیسیونی بررسی و آماده‌سازی می‌شود و با ختم کار آن و پس از تأیید عالمان دینی، دروازه‌های مکتب‌های دخترانه‌ی بالاتر از صنف ششم و دانش‌گاه‌ها، باز خواهند شد. رهبر امارت اسلامی تأکید کرده که نصاب آموزشی دانش‌گاه‌ها و دوره‌ی لیسه‌ی مکتب‌ها نهایی شده و تنها نصاب آموزشی دوره‌ی متوسطه‌ی مکتب‌ها باقی مانده است که با ختم کار آن، مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها به روی دختران بازگشایی خواهند شد.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

سمت راست: عزیزالله عمر، فرمانده امنیه‌ی پروان و سمت چپ: ویس‌الدین فرهادی، خبرنگار محلی سلام‌وطندار

در همین حال، شماری از دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم، دانش‌جویان دختر و اعضای خانواده‌های آن‌ها، با نگرانی از بسته‌ماندن دروازه‌های مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها به روی دختران، خواهان بازگشایی آن اند. آنان می‌گویند که امیدوار بودند با آغاز سال جدید آموزشی، امارت اسلامی ممکن دروازه‌های این نهادهای آموزشی را به روی دختران باز کند. زحل، دانش‌آموز صنف یازدهم در پنجشیر، با نگرانی از بسته‌ماندن مکتب‌ها، می‌گوید‌ که باید صنف‌های بالاتر از ششم به روی دانش‌آموزان دختر باز شود؛ زیرا به گفته‌ی او، با بسته‌ماندن مکتب‌ها، قشر بزرگی از جامعه بی‌سواد خواهند ماند.

همین گونه، لیدا، دانش‌جوی یکی از دانش‌گاه‌های دولتی، با نگرانی‌ از بسته‌ماندن دروازه‌های دانش‌گاه‌ها به روی دختران، می‌گوید که اگر دانش‌گاه‌ها به روی دختران بازگشایی نشود، جدا از افزایش خشونت‌های خانوادگی در درازمدت، حکومت به کم‌بود کادرهای مسلکی در تمامی بخش‌ها روبه‌رو خواهد شد. او از امارت اسلامی می‌خواهد که برای پایان بی‌سرنوشتی دانش‌جویان دختر، بگذارد که آنان به تحصیل شان ادامه بدهند.

با این حال، فوزیه که دخترانش هم دانش‌آموزان مکتب‌‌ و هم دانش‌جویان دانش‌گاه‌‌های دولتی است، می‌گوید اگر مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها به روی دختران بازگشایی نشوند، خانواده‌ها ناگزیر خواهند شد که دختران شان را زیر سن و بدون خواست خود شان، به ازدواج بدهند. این مادر هم‌چنان نگران است که اگر دخترانش دچار ناخوشی‌های روانی به دلیل ادامه‌ندادن به درس و تحصیل شوند، پولی برای درمان آنان ندارد. او از امارت اسلامی می خواهد به هر طریقی که لازم می‌بیند، دروازه‌های مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها را به روی دختران باز کند.

از سویی هم، فرمانده امنیه‌ی پروان، در باره‌ی قانون اساسی به نقل از رهبر امارت اسلامی می‌گوید که قانون اساسی حکومت محمداشرف غنی لغو است و قرار است تا تصویب قانون جدید، طرزالعملی ساخته و از آن استفاده شود. آقای عمر به نقل از هبت‌الله آخوندزاده، می‌افزاید که شریعت اسلامی نزد رهبر امارت اسلامی خود یک قانون است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

فرمانده امنیه‌ی پروان، در بخشی از گفته‌هایش در باره‌ی بازرسی خانه‌به‌خانه از طرف شب، به نقل از رهبر امارت اسلامی، تأکید می‌کند که نیروهای امنیتی به هیچ وجه به بازرسی خانه‌به‌خانه از طرف شب ادامه ندهند. آقای عمر، تصریح می‌کند که رهبر امارت اسلامی بر برخورد نیک از سوی نیروهای امارت اسلامی در ایست‌های بازرسی و اداره‌های دولتی با مسافران و مراجعان تأکید کرده و افزوده است که نیروهای امارت اسلامی باید برای مردم سهولت ایجاد کنند، نه نگرانی.

گفتنی است که سازمان‌های بین‌المللی و کشورها، در یک سال‌ونیم پسین بارها از امارت اسلامی خواستار لغو فرمان ممنوعیت آموزش دختران شده اند؛ اما امارت اسلامی گفته است که مخالف آموزش دختران نیست و بسته‌ماندن مکتب‌های دخترانه، موقتی است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: