وزارت معارف حکومت سرپرست، امروز (چهارشنبه، ۸ حوت) برای توسعه و ترویج سوادآموزی، تفاهم‌نامه‌های هم‌کاری را با ۲۴ وزارت‌خانه و نهادهای دولتی امضا کرد.

مسئولان در وزارت معارف در نشستی که به این منظور در کابل برگزار شده بود، می‌گویند که این تفاهم‌نامه‌ها به هدف گسترش دوره‌های سوادآموزی، فراهم‌سازی تسهیلات و افزایش فرصت‌های آموزشی به افرادی که از آموزش‌های پایه محروم بوده اند، امضا شده است.

سخاءالله سعید، معین تعلیم و تربیه‌ی وزارت معارف، می‌گوید که پس از نهایی‌شدن این تفاهم‌نامه‌ها، در جریان سه سال پیش رو، به یک میلیون کارمند نظامی، ملکی در بست‌های ۷ و ۸ خدمات ملکی و کسبه‌کاران به گونه‌ی تدریجی خدمات سوادآموزی ارائه خواهد شد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

معین تعلیم و تربیه‌ی وزارت معارف، می‌افزاید: «در اداره‌های امارتی که افراد نظامی و ملکی بی‌سواد اند، تلاش می‌کنیم برنامه‌های سوادآموزی را فرا بگیرند و در سه سال آینده یک میلیون تن از این برنامه‌ها فرا می‌گیرند.»

مسئولان در وزارت معارف، تأکید می‌کنند که ارائه‌ی خدمات آموزشی را در مناطق دوردست افغانستان نیز گسترش خواهند داد. آن‌ها، با اشاره به اهمیت آموزش، می‌گویند که پیش‌رفت و خودکفایی یک کشور تنها از طریق گسترش سواد و فراگیری دانش ممکن است.

عبدالخالق صادق، معین تضمین کیفیت وزارت معارف، از مسئولان ۲۴ وزارت‌خانه و نهادهای مختلف دولتی می‌خواهد که مفاد این تفاهم‌نامه را عملی کنند.

او می‌گوید: «از اداره‌های حکومتی می‌خواهیم که این تفاهم‌نامه را عملی کنند و این یک شفقت برای مردم است و با آموزش و سواد تغییرات مثبتی در اداره‌های حکومتی خواهد آمد و نیز سهولت به مردم ایجاد خواهد شد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، مسئولان شماری از وزارت‌خانه‌ها، نیز بر اجرایی‌شدن این تفاهم‌نامه‌ها تأکید دارند. سیدآغا ابومقبول عاکف، رییس عقیدتی، فرهنگی و امربه‌معروف وزارت دفاع ملی، در این باره می‌گوید: «۳۰ هزار تن واجد شرایط آموزش‌های سوادآموزی در وزارت دفاع است و ظرفیت آن صفر است و ما با وزارت معارف هم‎‌آهنگی داریم که آنان از این برنامه استفاده کنند.»

مدارعلی کریمی بامیانی، معین وزارت شهرسازی و مسکن که در این برنامه حضور داشت، تأکید کرد که بخش معارف در افغانستان باید از سیاست دور نگه داشته شود. «پیش‌رفت هر کشور، بستگی به تعلیم و تربیه‌ی آن دارد و باید معارف از سیاست دور نگه داشته شود و باید از تعلقات سیاسی دور باشد و در نصاب آموزشی مکتب‌ها، آموزه‌های دینی رعایت شود.»

بر بنیاد آمار وزارت معارف، در سه سال گذشته ۴۵۰ هزار تن در سراسر افغانستان از برنامه‌های سوادآموزی مستفید شده اند.

کلیدواژه‌ها: //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: