وب‌سایت «اندیپندنت فارسی» از قول یک منبع گزارش داده که ندیم‌احمد انجم، رئیس سازمان استخبارات نظامی پاکستان (آی‌اس‌آی)، روز جمعه در شهر انقرۀ ترکیه با شماری از رهبران احزاب سیاسی افغانستان از جمله مارشال عبدالرشید دوستم، عطامحمد نور و محمد محقق دیدار کرده است.

براساس این گزارش، جانب پاکستان در این دیدار نگرانی خود را دربارۀ وضعیت امنیتی افغانستان ابراز کرده است. در همین حال، شماری از آگاهان مسائل سیاسی می‌گویند که در صورت حقیقت‌داشتن این دیدار، احتمال دارد رئیس سازمان استخبارات نظامی پاکستان در دیدار با رهبران احزاب سیاسی از آنان قول مقاومت علیه امارت اسلامی را گرفته باشد.

میربت‌خان منگل، آگاه مسائل سیاسی و عضو پیشین مجلس نماینده‌گان می‌گوید که براساس اطلاعات او، مقام‌های پاکستانی پیش از این نیز از افراد نام‌برده درخواست ملاقات کرده بودند تا روی پاره‌یی از مسائل با آنان گفت‌وگو کنند.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

به گفتۀ آقای منگل، احتمال دارد این دیدار انجام شده باشد، اما گروه‌هایی که در پاکستان مستقر بودند یا از سوی این کشور پشتی‌بانی می‌شدند و زمانی که این گروه‌ها به اهداف خود رسیده، پاکستان از آنان پشتی‌بانی نمی‌کنند و گزینه‌های دیگری را روی‌دست می‌گیرند تا افغانستان را ناامن بسازد.

میربت‌خان منگل می‌افزاید: «اهداف آنان این است که گروه‌های دیگری را پیدا کنند تا علیه امارت اسلامی مبارزه کنند.» آقای منگل می‌گوید که استخبارات کشورهای منطقه نیز تلاش می‌کنند تا برای رسیدن به اهداف خود با سیاست‌مداران افغانستان که در کشورهای دیگر مستقر هستند، دیدار کنند.

معین‌خان سمکنی، رئیس حزب حق و عدالت و از آگاهان مسائل سیاسی می‌گوید که اگر این رهبران احزاب سیاسی با رئیس آی‌اس‌آی دیدار کرده باشند، بنابر این پاکستان با این کار می‌خواهد به جهانیان نشان دهد که هنوز هم بر امارت اسلامی نفوذ دارد و برای ثبات و امنیت افغانستان فعالیت می‌کند.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

او می‌گوید که احتمال دارد هدف دیگر پاکستان این باشد که پس از حملۀ مرگ‌باری که در این کشور انجام شد و با وجود این‌که امارت اسلامی این موضوع را رد کرد، اما مقام‌های پاکستانی گفته‌اند که این حمله توسط هند انجام شده و افغانستان آن را رهبری کرده است. به گفتۀ او، پاکستان حالا می‌خواهد در دیدار با رهبران احزاب سیاسی به امارت اسلامی هشدار دهد که اسلام‌آباد نیز می‌تواند امارت اسلامی را با خطر روبه‌رو کند.

آقای سمکنی می‌افزاید: «اگر این سفر انجام شده باشد، شاید یکی از اهداف این باشد که وقتی شما در امور ما مداخله می‌کنید، بنابر این ما نیز مثل گذشته می‌توانیم مخالفین شما را فعال کنیم تا با شما مبارزه و حکومت‌تان را بی‌ثبات و امنیت‌تان را خراب کند.»

پیش از این نیز نگرانی‌ها دربارۀ بی‌اعتمادی میان پاکستان و امارت اسلامی مطرح شده بود. براساس برخی گزارش‌ها، پس از این‌که امارت اسلامی مانع کشیدن سیم خاردار در امتداد خط دیورند شد، میان دو طرف درگیری نیز صورت گرفت.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: